Kuvaus

Ylpeä punaisiin pukeutunut nainen vetää puoleensa katseita ja ihailua. Uhkea tupakkakauppias saa murrosikäiset pojat unelmoimaan. Henkisesti jälkeenjäänyt setä pakenee puuhun ja julistaa sieltä: Minä haluan naisen! Tämänkaltaiset hetket ja tapahtumat yhdistyvät muistoissa ja huipulla olevan legendaarisen elokuvaohjaajan muistoissa.

Amarcord, mikä tarkoittaa minä muistan, on Federico Fellinin elinvoimainen ja usein hassu kasvukuvaus, joka kenties muistuttaa hänen omaa kasvutarinaansa. Tapahtumapaikkana on italialaiskylä 1930-luvulla. Teini-ikäisten hormonit hyrräävät. Perhe, kirkko ja ystävyys toimivat rakkauden ja uskollisuuden koealustoina. Fasismin nousu odottaa aivan nurkan takana. Seksiä tulvii joka kolkasta. Ja paikallisessa elokuvateatterissa katsotut elämänkuvaukset ovat eletyn elämän koetinkiviä. Niin pienet kuin suuretkin muistot jäävät henkiin. Henkiin jää myös tämän Parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarilla ® palkitun elokuvan vetovoima.Federico Fellinin Amarcord on kertomus lapsuudesta ja se sisältää erilaisia tarinoita sijoittuen 30-luvun lopun Italiaan ja hänen kotikaupunkiinsa.

Loistavista näyttelijöistä mainittakoon vaikkapa päähenkilö Titan isä, Aurelio (Armando Brancia), joka saa raivokohtauksen kaikista asioista ja huutaa lapsilleen koko ajan, sekä Titan setä Teo (Ciccio Ingrassia), joka saapuu mielisairaalasta viettämään lomaa sukulaistensa kanssa, ja Gradisca (Magali Noël), joka onkaupungin kaunein nainen ja kaikkien teinipoikien unelma.

Genret: komedia, draama
Valmistusvuosi: 1973
Pituus: 118 min
Ohjaajat: Federico Fellini
Käsikirjoittajat: Federico Fellini, Tonino Guerra
Maat: Italia

pääosissa : Armando Brancia, Bruno Zanin, Magali Noël, Pupella Maggio

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

10 €
tai
Sulkeutuu 114 vrk 15 h 45 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

10 € Sulkeutuu 114 vrk 15 h 45 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.