Kuvaus

Wsoy 1991 Kovakansi

1.painos

876 sivua + 2x kuvaliite

Andrei Saharovin muistelmat on ylittämätön opaskirja uuteen neuvostohistoriaan "Vetypommin isä" oli piikkimatto Brezhnevin ajan puolue-eliitin lihassa
- HS

Andrei Dmitrijevitš Saharov (1921-1989) oli neuvostoliittolainen ydinfyysikko sekä demokratia- ja ihmisoikeusaktivisti. Saharov väitteli tohtoriksi ydinfysiikasta vuonna 1947. Saharov tuli ensin tunnetuksi Neuvostoliiton ydinaseen kehittäjänä, mutta myöhemmin hänestä tuli maansa tunnetuin toisinajattelija. Andrei Saharoville myönnettiin ensimmäisenä venäläisenä Nobelin rauhanpalkinto 1975.

Akateemikko Andrei Saharov oli neuvostoyhteiskunnan omatunto hyvin monien sikäläisten ja ulkomaalaisten mielestä. Hänen tiensä ylistetyksi omaksitunnoksi ei ollut lyhyt, suora eikä itsestäänselvä. Hänkin kulki pitkään ja kiltisti diktatuurin talutusnuorassa, ennen kuin oppi näkemään, kuinka moraalittomuus levisi ja inhimillinen kulttuuri tukahtui kaikkivoivan puolue-eliitin ahneuden ja vallanhimon alle.

Saharovin järkälemäiset muistelmat ovat myös fyysisessä mielessä ihme.

Neuvostoliiton salainen poliisi KGB takavarikoi muistelmien käsikirjoituksen kolmeen neljään kertaan joko kokonaan tai osittain. Toisinaan ne vietiin häneltä melkein avoimesti, toisinaan salaa kotietsinnöissä hänen asuessaan sisäisessä karkotuksessa Gorkissa. Hän aloitti kirjoittamisen aina uudelleen alusta.

Ei merkintöjä, kulumaa kansipaperien yläreunassa
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

6 €
tai
Sulkeutuu 48 vrk 4 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 48 vrk 4 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.