Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Harvinainen rannekoru noin vuodelta 1835.

Leveä, näyttävä rannekoru pinspakkia (pinchbeck), materiaalin selitys alempana tekstissä ja lasikiviä. Sisämitoiltaan noin 6,5 X 5,5 cm (ympärysmitta n. 18 cm), leveys n. 45 - 28 mm.

Hieno esimerkki romantiikan aikakauden rehevästä uusrokokoomuotoilusta. Kukka ja lehti -aihetta, kuusamakuviointia. Rannekoru on myös taitavasti kolmivärikullattu ns. trois couleur -tekniikkaa, eli keltakullan lisäksi siinä on viherkultaa ja punakultaa.
Rannekoruun on istutettu mehunpunaiseksi folioitu lasikamee ns. tassie, joka esittää myssypäistä miestä sivuprofiilissa. Folioinnissa kulumaa, mutta muuten ehjä kivi. Violetit kivet ovat ametistinväristä lasia, ainakin yhdessä lohkeama. Rannekoru on tehty aikakaudella, jolloin kultakoruihinkin isutettiin yleisesti lasia jalokivien sijaan.

Toimiva kotelolukko.

Rannekorussa on kulumaa ja vääntymää, sisäpuolella tummumaa ja yksi laseroitu repeämä.

Pinspakki:
Pinspakki on eräänlaista messinkiä, kuparin ja sinkin seosta joka muistuttaa erehdyttävästi kultaa. Sen keksi 1700-luvulla Christopher Pinchbeck, lontoolainen kellontekijä. Koska siihen aikaan kulta oli ainoastaan 18-karaattista (750/1000) pinspakki mahdollisti hienostelun vaatimattomammallakin budjetilla.

pukukoru antiikkikoru kamé kamee pinspakki pinchbeck tassiekamee tassie

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

420 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 3.12.2019 15:25
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.
24.11. klo 18:55
Kysymys poistettu.