Kuvaus

TEKIJÄ: Myllyniemi, Urho
TEOKSEN NIMI: Antti Pennanen : Petsamon, Lapin ja rajan kenraali
Kustantaja: Luton Miesten perinnetoimikunta
Painovuosi: 2003
Painos: 1
Teoksen kuntoluokitus: K3 (hyvä )
Kieli: suomi
Sivumäärä: 359, (1)
Sidostyyppi: Sidottu kansipaperein (kovakantinen)
Teoksen mitat: korkeus: 250mm, leveys: 176mm, paksuus: 23mm, paino: 840g

ISBN 952-91-6502-1
Asiasanoja: elämäkerrat ; kenraalit ; upseerit ; sotilaat

  • Hinta: 20,00 €
  • TOIMITUSKULU: 5,9 euroa (5,9 euron postikululla toimitamme niin monta tuotetta kuin haluat.)
  •  Sijainti: Hylly AX-18   

Antti Pennasen taival rajavartioalikersantista upseeriksi - Petsamon taistelijoiden komentajaksi - rajavartiostojen päälliköksi  - ja kenraaliksi

Luton miesten perinnetoimikunnan aloitteesta julkaistiin 6.11.2003 kenraaliluutnantti Antti Pennasen syntymän 100-vuotispäivänä hänen elämäkertansa. Kirja perustuu rajavartiolaitoksen yleisesikuntaeverstiluutnantti, filosofian lisensiaatti Urho Myllyniemeltä tilaamaan tutkimukseen.

Antti Pennanen aloitti uransa rajavartioalikersanttina Kainuussa. Käytyään Kadettikoulun 1920-luvun lopulla hän palveli ensin pari vuotta nuorempana upseerina puolustuslaitoksessa, mutta siirtyi sitten Lapin rajavartiostoon.

Talvisodassa Pennanen toimi Petsamossa Osasto Petsamon (Os.P) komentajana. Jatkosodassa hän oli jälleen vastuussa suomalaisten sotatoimista samalla alueella, Petsamon Erillisosaston (Er.Os.P) nk. Luton miesten komentajana. Lapin sodassa hän miehineen pelasti mm. Kemin valtakunnallisesti merkittävät teollisuuslaitokset.

Antti Pennasen karriääri muodostui nopeudessaan ainutlaatuiseksi Suomen historiassa, jos jätetään jääkäriupseerit sivuun: viidessä vuodessa luutnantista täydeksi everstiksi - ilman yleisesikuntaupseerin tutkintoa - luontaisilla johtajan lahjoilla. Hän oli velvollisuuden-tuntoinen, päättäväinen ja isällinen esimies. Pennanen oli myös erinomainen ihmistuntija, luotti alaisiinsa ja loi heihin vahvan itsetunnon. Lisäksi  hän oli huumorintajuinen, viihtyi metsällä ja kalassa. Mies tunnettiin suurena saunan ystävänä.

Sotien jälkeen Antti Pennanen toimi Lapin rajavartioston komentajana ja myöhemmin rajavartiostojen päällikkönä kohoten kenraaliluutnantiksi. Kenraaliluutnantti Martti Avela - Antti Pennasen pitkäaikainen palvelustoveri ja alainen sekä sodan että rauhan tehtävissä - on kiteyttänyt Pennasen henkilökuvan: "Ainuttakaan AP:n alaista en tiedä, joka ei häntä esimiehenä arvostaisi ja kunnioittaisi."Divari Begemot on wanhan ajan kivijalka-antikvariaatti Lappeenrannan keskustassa

vanhassa jugendtalossa. Tervetuloa tutustumaan!!

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 52 vrk 1 h 21 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

20 € Sulkeutuu 52 vrk 1 h 21 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.