Kuvaus

[AC0717]

KLIKKAA ISOMMAKSI.

Kuvanmukaiset, HYVÄSSÄ iskussa olevat Kirjat Miss Suomi, Miss Universum ja Armi Kuuselan tarinoiden ystäville.

Nina af Enehjelm: Armi Kuusela & Jorma Marttala: Armin KULTAISET VUODET - kirjat 

Kirja no: 1.  Nina af Enehjelm: Armi Kuusela

Myytti, julkkis ja supertähti

Paljon yllättäviä ja humoristisiakin yksityiskohtia sisältävä läpileikkaus ensimmäisen suomalaisen supertähden sekä kotimaisen julkkisjournalistiikan vaiheista 1950–1970-luvuilla.

Armi Kuusela on ylivoimainen voittaja! Täydellinen kaaos Seutulan lentokentällä! Salainen tapaaminen Tokiossa! Viettelysten ilta! Armin elämä Manilassa! Jättäkää minut jo rauhaan! 

Armi Kuuselasta tuli tähti, kun hän vuonna 1952 voitti Miss Universum -kisat Yhdysvalloissa. Palattuaan takaisin kotiin hän joutui ennennäkemättömän henkilöpalvonnan kohteeksi. Mutta juuri kun kansakunta oli saanut oman prinsessansa, tämä hylkäsi maansa, lyöttäytyi yhteen filippiiniläismiehen kanssa ja muutti Manilaan. Hurmosmainen palvonta ja Armin nopea katoaminen nostattivat hänen tähteytensä myyttisiin mittakaavoihin.

Armi Kuuselalla onkin keskeinen asema suomalaisessa julkkishistoriassa – hän oli ensimmäinen henkilö, jonka yksityiselämästä raportoitiin säännöllisesti lehdistössä.

Jälkipolville Armi-huuma on arvoitus. Miten kauneuskuningattaresta voi tulla palvottu ikoni ja kansakunnan itsetunnon kohentaja?

Filosofian maisteri Nina af Enehjelm tarkastelee teoksessaan ensimmäistä suomalaista supertähteä nykynäkökulmasta. Armin läheisten ja tuttavien haastatteluihin ja laajaan taustamateriaaliin perustuva teos sisältää paljon yllättäviä ja humoristisiakin yksityiskohtia. Kirja on myös mielenkiintoinen tutkielma suurten ikäluokkien nuoruusvuosista ja kotimaisen julkkisjournalistiikan vaiheista aina sen syntyhetkistä näihin päiviin asti.

----------------------

Armi Kuuselasta tuli tähti, kun hän vuonna 1952 voitti Miss Universum -kisat Kaliforniassa Yhdysvalloissa. Palattuaan takaisin kotiin hän joutui ennennäkemättömän henkilöpalvonnan kohteeksi. Puoli vuotta myöhemmin Armi lähti maailmanympärimatkalle, jonka eräs tarkoitus oli tehdä Suomea tunnetuksi. Tyrmistys oli suuri, kun hän kesken kaiken avioitui ja vaihtoi kansalaisuutta. Juuri kun kansakunta oli saanut oman prinsessansa, tämä hylkäsi maansa, lyöttäytyi yhteen filippiiniläismiehen kanssa ja muutti Manilaan. Hurmosmainen palvonta ja Armin nopea katoaminen nostattivat hänen tähteytensä myyttisiin mittakaavoihin. Lehdistö ryhtyi kertomaan Armin upeasta elämästä Filippiineillä, samoin kuin Armin ja Gilin vierailuista Suomessa. Jokainen vierailu oli huomattava mediatapahtuma. Sekä lehdistö että tavallinen kansa olivat aina sankoin joukoin lentokentällä vastaanottamassa tarunhohtoista pariskuntaa. 

Armi Kuuselalla onkin keskeinen asema suomalaisessa julkkishistoriassa – hän oli ensimmäinen henkilö, jonka yksityiselämästä raportoitiin säännöllisesti lehdistössä. Armin tekemisiä seurasivat paitsi aikakauslehdet myös kaikki suuret sanomalehdet: Helsingin Sanomat, Uusi Suomi, Hufvudstadsbladet, Päivän Sanomat, Maakunta, Åbo Underrättelser... Ja tietysti Armin asioista kerrottiin myös radiossa, televisiotahan ei tuolloin ollut. Jälkipolville Armi-huuma on arvoitus. Miten kauneuskuningattaresta voi tulla palvottu ikoni ja kansakunnan itsetunnon kohentaja? 

Filosofian maisteri Nina af Enehjelm tarkastelee Armi Kuusela -kirjassaan ensimmäistä suomalaista supertähteä nykynäkökulmasta. Armin läheisten ja tuttavien haastatteluihin ja laajaan taustamateriaaliin perustuva teos sisältää paljon yllättäviä ja humoristisiakin yksityiskohtia. Kirja on myös mielenkiintoinen tutkielma suurten ikäluokkien nuoruusvuosista ja kotimaisen julkkisjournalistiikan vaiheista aina sen syntyhetkistä näihin päiviin asti. 

Tämä kirja maksaa tilattaessa 30.70e + PK. -> KATSO  https://www.booky.fi/tuote/enehjelm_af/armi_kuusela/9789510280331

2. painos

Karisto Oy Hämeenlinna 2003

---------------------------------------

Kirja no: 2  Jorma Marttala: Armin KULTAISET VUODET

Jorma Marttala tavoittaa kiehtovassa teoksessa sen kadonneen maailman, jossa Armi varttui "millin koneella" kesäisin keropääksi ajellusta muhoslaisesta pikkutytöstä juhlituksi maailmankaikkeuden kauneimmaksi ja Filippiinien epäviralliseksi "Suomen lähettilääksi". Ilmiö Armi Kuusela hahmottuu teoksessa hienosti osana suomalaista 1950-luvun sielunmaisemaa, johon Coca-cola on tekemässä viattomalta näyttävää maihinnousuaan.

TÄMÄ KIRJA MAKSAA TILATESSA 31,00e + PK -> KATSO  http://www.suomalainen.com/webapp/wcs/stores/servlet/fi/skk/armin-kultaiset-vuodet

ELI MOLEMMAT KIRJAT MAKSAVAT TILATESSA SIIS YHTEENSÄ 61,70e

2. painos 

Oy Edita Ab Helsinki 1999

Kirjat painavat yhteensä n. 1.2 kg 

VOITTOHUUTO ja PK. 6,95e TILILLE ja TUOTE POSTIIN.

PK.  on viitteellinen ja se veloitetaan ostohetkellä POSTI:N hinnaston mukaan. POSTI vain tuntuu nostavan hintoja niin tiheään, että kohteessa saattaa olla jo huudon päättyessä "vanha Postitus hinta" :-Edelliset korotukset olivat: 04/17, 01/17, 01/17, 11/16, 02/16, 02/15, 01/14, 06/13 ja 10/12.

PS. Valitettavasti en ole ennustaja, enkä ole myöskään postissa töissä,  joten en voi tietää noista korotuksista ennakkoon, mutta  pyrin silti  aina pitämään tiedot ajan tasalla, mutta minulla on vaan niin paljon kohteita myynnissä, että ei toivoakaan aina korotusten tullen päivittää tietoja ajan tasalle, siinä menisi nääs päiviä / viikkoja.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

14,95 €
Sulkeutuu 3 vrk 21 h 47 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

14,95 € Sulkeutuu 3 vrk 21 h 47 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.