Kuvaus

Arne Falk-Rønne: Tristan da Cunha

  • WSOY, 1964
  • käännös tanskankielestä
  • kovakantinen kirja, 240 sivua, värikuvia
  • ilman kansipaperia ja kirjan selkä hivenen vino. Sisältä siisti. Ihan OK-kuntoinen kirja.

Eteläisellä Atlantilla sijaitsevan Tristan da Cunhan sanotaan olevan maailman eristäytynein saari. Toisaalta myös Tyynellämerellä sijaitsevasta Pääsiäissaaresta sanotaan usein samaa, mutta kun Tristan da Cunhalta on pari  tuhatta kilometriä sekä Afrikkaan että Etelä-Amerikkaan ja niin ikään 2000 km lähimmälle asutulle saarelle St. Helenalle niin eristyksissä saari joka tapauksessa on.

Saarelle on äärimmäisen vaikea päästä saaren eristyneisyyden vuoksi ja myös siksi, että saarta ympäröivät yli 600 metriä korkeat kallionjyrkänteet. Saarella ei ole lentokenttää ja asukkaita siellä on muutama sata.

Arne Falk-Ronnen matkakirja kertoo Tristan da Cunhan saaresta, sen asukkaista, historiasta ja elämäntavasta. Tapahtumat alkavat v. 1961, kun tuliperäisen saaren tulivuori purkautuu ja asukkaat joudutaan hätäisesti evakuoimaan Englantiin. Tulivuoren purkauduttua kirjoittaja lähtee ensimmäisten saarelaisten kanssa takaisin saarelle selvittämään, voivatko loput saarelaiset myös palata kotisaarellensa. Kirjan suomentajan lisäyksestä paljastuu, että 1963 lähes 200 saaren asukasta palasi takaisin kotiinsa. (ote netistä löytyneestä arvostelusta)

hakusanat: saaret Atlantti matkakirjat tulivuoret historia muistelmat

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 35 vrk 22 h 39 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 35 vrk 22 h 39 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.