Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Arvottomat aloitti uuden luvun suomalaisessa elokuvahistoriassa ja teki veljeksistä Aki ja Mika Kaurismäki lopullisesti tunnettuja suurelle yleisölle - myös kansainvälisesti.

Pikkurikollinen Manne, maalaispoika Harri ja kaunis Veera ajavat Volgalla läpi katoavien suomalaismaisemien, poliisien ja gangsterien roikkuessa herkeämättä kintereillä...

Arvottomat lasketaan vieläkin kotimaisen roadmovie:n kärkieliittiin. Se on kunnianosoitus Nicholas Raylle ja Ranskan uudelle aallolle, monista repliikeistä on tullut lentäviä lauseita ja pääosissa loistavat Matti Pellonpää ja Pirkko Hämäläinen.

Elokuva on ikimuistoinen myös musiikillisesti, sisältäen niin Anssi Tikanmäen sovittaman version Finlandiasta kuin monia 80-luvun evergreen-kappaleita, kuten Juice Leskisen Per Vers ja Raudi Baddingin Ikkunaprinsessa.

Mika Kaurismäki sai ohjaustyöstään ansaitusti Jussi-palkinnon 1983. Kulttimaineinen Arvottomat on iätön ja ihailtu, kiistaton klassikko.

Ohjaus: Mika Kaurismäki, Veikko Aaltonen

Käsikirjoitus: Aki Kaurismäki, Mika Kaurismäki

Näyttelijät: Matti Pellonpää, Pirkko Hämäläinen, Juuso Hirvikangas, Asmo Hurula, Harri Hyttinen, Aarre Karen, Aki Kaurismäki, Elina Kivihalme, Kauko Laurikainen, Jorma Markkula

Valmistusvuosi: 1982

Kesto: 1 h 53 min

Kuva: Anamorphic Widescreen 1.85:1

Ääni: Suomi - Dolby Digital 2.0

Tekstitys: Suomi, ruotsi, englanti

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

30 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 10.10.2018 18:14
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.