Kuvaus

Mm. Suomenkielinen / englanninkielinen ääniraita

Asterix ja viikingit (ransk. Astérix et les Vikings) on vuonna 2006 valmistunut ranskalais-tanskalaisena yhteistyönä tuotettu Asterix-elokuva, joka perustuu René Goscinnyn ja Albert Uderzon sarjakuva-albumiin Asterix ja normannien maihinnousu (1966).

Juoni

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Normannien viikinkipäällikkö, Seismograf saa kuulla, että "pelko antaa siivet". Päällikkö tuumii valloitusretkien olevan helpompia, jos hänen soturinsa oppisivat lentämään. Hän perustaakin retkikunnan, jonka tehtävänä on etsiä todellinen pelkuri, joka voisi opettaa normannit pelkäämään.

Samaan aikaan gallialaiskylän rauha järkkyy, kun Aladobixin veljenpoika Poppix saapuu kylään. Poppixin isä on lähettänyt poikansa Aladobixin luo, jotta tämä koulisi pojasta miehen. Päällikkö antaa Poppixin kouluttamisen Asterixin ja Obelixin vastuulle, mutta poikaa ei kasvissyöjänä ja pasifistina kiinnosta villisikojen metsästäminen ja roomalaisten kanssa tappeleminen. Sen sijaan hän esittelee kyläläisille viimeisimpiä muoti-ilmiöitä.

Pian normannit saapuvat Gallian rannikoille ja sieppaavat Poppixin, sillä olettavat hänen olevan mestaripelkuri. Kun Aladobix saa kuulla tapauksesta, hän lähettää Asterixin ja Obelixin pelastamaan veljenpoikansa. Matkalla laivassa Poppix kohtaa kauniin Abban, joka on päällikön tyttö ja Poppixin ikäinen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Suomenkieliset äänet

 Mika Nuojua … Asterix  

 Markus Bäckman … Obelix  

 Samuel Harjanne … Poppix  

 Paula Vesala … Abba  

 Pertti Koivula … Seismograf  

 Mika Ala-Panula … Pilaf  

 Titta Jokinen … Vikea  

 Pasi Ruohonen … Olaf  

 Sasu Moilanen … Aladobix  

 Antti Pääkkönen … Trubadurix, Amaryllix  

 Petri Hanttu … Caravellix  

 Pekka Laiho … Kertoja  

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

5 €
Sulkeutuu 68 vrk 17 h 28 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5 € Sulkeutuu 68 vrk 17 h 28 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.