Kuvaus

(Blu-ray) Tuntematon sotilas (1955) uudenveroinen, rajoitettu keräilijäpainos, sisältää aidon pätkän alkuperäistä 35 mm filminauhaa

Kesä 1941. Itä-suomalaisen varuskunnan konekiväärikomppania saa käskyn luovuttaa ylimääräiset varusteet. Komppania siirretään rajan pintaan. Seuraavana aamuna miehet heräävät tykkien jylinään - sota on alkanut.

Suomalaiset joukot hyökkäävät ja etenevät nopeasti rajan yli. Joukkueen hermoilevat ensikertalaiset saavat tulikasteensa. Miehet tulevat tutuiksi kuoleman ja sodan armottoman arjen kanssa. Vähälukuisina ja huonosti varusteltuina he taistelevat ylivoimaista vihollista vastaan. Sankaritekojen ja - vainajien lista on loputon.

Edvin Laineen kuolematon tulkinta Väinö Linnan sotaromaanista Tuntematon Sotilas on kappale uljainta suomalaista elokuvahistoriaa. Se on kiistattomasti kaikkien aikojen rakastetuin kotimainen elokuva. Tuntematon sotilas on voittanut 7 Jussi-palkintoa ja elokuva on myyty yli 40 maahan.

Ohjaus: Edvin Laine

Pääosissa: Kosti Klemelä, Heikki Savolainen, Reino Tolvanen, Veikko Sinisalo, Åke Lindman, Pentti Siimes, Leo Riuttu, Kaarlo Halttunen

Valmistusvuosi: 1955

Kesto: 2 h 57 min

Bonukset

  • Äänislinna meidän (1941) 20 min
  • Äänislinnan valtauksen vuosiparaati 1.10.1942 (1942) 4 min
  • 25 vuotta Suomen itsenäisyyttä (1942) 14 min
  • Panssarivaunujen parissa (1961) 15 min
  • Elokuvan traileri 4 min

tekstitys ruotsi, englenti

Kuva 1.33:1

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 13 vrk 40 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

9,90 € Sulkeutuu 13 vrk 40 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.