Kuvaus

Levy EX(-) ei julkaistu kuvakansilla. RHYTHM  BM 31263  v.1963 . ERITTÄIN HARVINAINEN SUOMI JULKAISU TARJOLLA HUIPPUKUNTOISENA !!!

 

Brenda Lee (11. joulukuuta 1944) on yhdysvaltalainen laulajatar, joka on esittänyt uransa aikana usean musiikkigenren kappaleita ja oli yksi 1960-luvun suosituimmista artisteista. Leellä on useaan genreen sopinut alttoääni, ja hän on laulanut muiden muassa poppia, rock n rollia, rockabillyä ja kantria. Lee oli yksi ensimmäisistä rock n roll -artisteista ja ensimmäinen naisrokkari. Lee aloitti laulajan uransa jo 13-vuotiaana. Hänet on hyväksytty Rock & Roll Hall of Fameen.

Hänen levyjään on myyty yli 100 miljoonaa kappaletta.[1] Lee oli 1960-luvulla Yhdysvalloissa eniten listahittejä osakseen saanut naisartisti. Lee oli myös 1960-luvun neljänneksi suosituin artisti tai yhtye Yhdysvalloissa. Leen tunnetuimpia kappaleita ovat jouluklassikko Rockin' Around the Christmas Tree ja rakkauslaulu I'm Sorry. Jouluklassikko levytettiin vuonna 1958 kun Lee ei ollut vielä aivan 14-vuotias. Lee on Elviksen esittämänä tunnetumman Always On My Mind -kappaleen alkuperäinen esittäjä.

Lee on syntynyt AtlantassaGeorgiassa. Lee tunnetaan myös nimityksellä "Little Miss Dynamite" levytettyään vuonna 1957 kappaleen Dynamite ja johtuen pienestä koostaan ja voimakkaasta äänestään. Lee on ensimmäisiä artisteja jolla oli kansainvälinen fanikunta.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 38 vrk 7 h 12 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

100 € Sulkeutuu 38 vrk 7 h 12 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.