Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Erittäin upea kokonaisuus nyt tarjolla!

Bulovan Elegancy sarja sai alkunsa vuonna 1939 jolloin kellosarjan mallit valmistettiin ainoastaan jalometalleista sekä ne olivat koristeltu  jalokivillä. Kellot saivat hienon vastaanoton markkinoilla ja kellot menivät kaupaksi tuota pikaa. Suuren suosion saattelemana Bulova halusi tehdä kellosarjaa myös normaaleista metalleista ja aloitti uusien kellojen valmisetuksen vuonna 1941. Silloin yleisimmät versiot olivat kultapäällysteiset 21-kivisillä koneistoilla varustettuina kun taas aikaisemmat koneistot olivat 17-kiviset.Kellosarjasta tuli ajan saatossa erittäin suosittu ja oli Bulovan eniten myyty kellosarja. Sarjassa oli 4 eri linjaa: His Excellency, Her Excellency, Miss Excellency ja Lady Excellency. Kussakin linjassa oli 26 eri variaatiota 40-50 luvun taitteessa.

Tämä kyseinen kello oli His Elegancy sarjan varhaisia malleja nimeltään Stateman. 

Kellon kuori on 14k ruusukultapäällysteinen ja on ikäisekseen hyvässä kunnossa. Normaalia pientä käytönjälkeä löytyy kyllä, mutta kultaus pysynyt kauttaaltaan ehjänä! Takakannessa on kaiverrus joka näkyy kuvassa. Erikoiset "fancy lugit" tuovat kelloon yleellisyyttä ja särmää!

Kellotaulu on Bulovan mainosten mukaan punainen, mutta itse sanosin sitä salmon tauluksi. Taulussa on pysynyt värit erinomaisesti, pieniä kulumia näkyy kuitenkin jos tarkkaan katsoo! Viisarit ovat hienot lilan/purppuran väriset.

Koneistona kellossa toimii Bulovan tähän aikaan käytetyin koneisto kaliiperi 7AK joka käy aikaa. Heittoa päivää kohden vain 30 sekuntia. Viisarien liikutus ja veto myös kevyet.

Vaikka kellokin jo itsessään on varsin hieno ja yleellinen niin mukana tulevat alkuperäiset laatikot sekä takuukirja kruunaavat tämän kokonaisuuden. Varsinkin alkuperäinen ulkolaatikko näin vanhassa kellossa on harvinainen näky!

 

 

Tiedot: 

Merkki: Bulova

Malli: Stateman 

Mallisarja: His Elegancy

Valmistusvuosi: 1946

Koneisto: Manuaalivetoinen, 21 kivinen, heilahdustaajuus 18000, käyntivara 47h

Kaliiperi: Bulova 7AK

Halkaisija: 22,5mm

Lug to lug: 36mm

Paksuus: 10mm

Lugiväli: 16mm

 

Lisätietoja ja kuvia annan lisää ilomielin!

Puh. 0442377731

 

  

 

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

390 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 3.12.2022 15:04
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.