Kuvaus

Caitlin Moran: Naisena olemisen taito

  • Schildts & Söderströms, 2012
  • Alkuteos: How to Be a Woman
  • pehmeäkantinen kirja, 335 sivua
  • hyväkuntoinen kirja

Kotona jään ulko-ovelle itkemään. Sisälle se ei onnistu väenpaljouden takia. Olen joskus yrittänyt itkeä sisällä. Meillä kotona voi selittää nyyhkytysten lomassa yhdelle ihmiselle itkun syytä, mutta kun on valituksen puolivälissä joku toinen tulee paikalle  ja haluaa kuulla saman jutun alusta pitäen. Ennen kuin huomaatkaan, pahimmat kohdat on ehtinyt kertoa kuusi kertaa, ja samalla on saattanut itsensä sellaiseen hysteriaan, että nytkähtelee hikan takia koko loppuiltapäivän...

Naisena olemisen taidossa Moran käy läpi omaa henkilöhistoriaansa ja sivuaa samalla erilaisia naiseuden mutkia ja mysteereitä. Moranin nuoruus ei ole siitä tavan omaisimmasta päästä, suurperheen esikoinen kasvaa köyhänä pullukkana, joka kehittää hurjan (ja kuvitteellisen) suhteen Chevy Chaseen, haluaa kiihkeästi tulla suudelluksia ja tutustuu muotiin vasta aikuisena.

Usein feminismi kuvataan mediassa jotenkin tosikkomaisena ja tiukkapipoisena suhtautumisena, mutta Moranin kirja on rempseä, realistinen, nokkela ja paikoin hauskakin teos. Samalla Moran käy myös läpi median ilmiötä, omat mainintansa saavat niin käsittämätön Katie Price kuin Lady Gagakin.

Pohjimmiltaan Moranin viesti on yksinkertainen: olkaa rohkeita ja rakastakaa itseänne. Olipa kyse tyylistä tai perheestä, tehkää omia valintojanne älkääkä antako ennakko-asenteiden määrätä.

hakusanat: naiset naisen roolit naisen rooli pyskologia yhteiskunta tasa-arvo feminismi media muoti naisellisuus itsenäisyys identiteetti kauneusihanteet kauneus seksismi parisuhde perhe lapset naisten roolimallit karvanpoisto abortti lihavuus laihdutus elämänkerrat muistelmat

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

1 €
tai
Sulkeutuu 4 vrk 18 h 52 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

1 € Sulkeutuu 4 vrk 18 h 52 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.