Kuvaus

UNBOILED KIRJAT SOTA-AIHE SOTAHISTORIA SOTAMUISTELMAT O1.030

CARELL, PAUL: POLTETTU MAA. Taistelut Volgan ja Veikselin välillä. 
Gummerus 1967. 521 + liitekuvasivut + kartta. S. K3+

Erittäin siisti. Ensimmäinen painos. Vanhoja värikuvia. Runsas kuvitus: 8 värikuvasivua, 32 mustavalkoista kuvasivua, 49 karttapiirrosta sekä liitekartta.

POLTETTU MAA -kirjan saksankielinen alkuteos ilmestyi 1966. Kirja on viimeinen Paul Carellin (1911 - 1997) neljästä suomennetusta, aikanaan erittäinkin suositusta sotakuvauksesta. Näkökulma on saksalainen niin kuin luonnollista, ja sotaan liittyvien tapahtumien kuvailu rajoittuvaa. Sotahistorialliset asiatiedot ja dokumentit antavat kuitenkin asiallisen kuvan sotatapahtumista, joukkojen kokoonpanoista, rintamalinjoista, taistelujen tapahtumapaikoista.

Paul Carell (syntyjään Paul Karl Schmidt) osaa sujuvan kirjallisen esityksen. Carell liittyi Saksan kansallissosialistiseen työväenpuolueeseen 1931 ja SS:ään 1934. Hänestä tuli Joachim von Ribbentropin lehdistösihteeri ja ulkoministeriön tiedottaja. Nykyään Carellia pidetään yhtenä merkittävimmistä natsien propagandaa luoneista henkilöistä.

Otsakkeen ”Eurooppa eurooppalaisille” alla hänen teemojaan olivat muun muassa bolševismin eliminointi, juutalaisten eliminointi ja ”bolševismin sutenöörien” Englannin ja Rooseveltin poistaminen Euroopasta. Nykyään on selvää, että Carell oikeutti holokaustin käyttämässään propagandassa. Hän jopa neuvoi unkarinjuutalaisten karkotuksen ja joukkomurhan tiedotuksen hoitamisessa vuonna 1944:

"Suunniteltu toimenpide (Budapestin juutalaisia vastaan) tulee nostattamaan merkittävästi huomiota, ja herättämään voimakkaan reaktion laajuutensa vuoksi. Ne, jotka vastustavat meitä tulevat huutamaan ja puhumaan ihmismetsästyksestä, ja yrittävät käyttää terroripropagandaa nostattamaan meidän vastaisia tunteita sitoutumattomissa valtioissa. Näiden reaktioiden välttämiseksi haluaisin ehdottaa, että mikäli mahdollista luotaisiin syitä ja tapahtumia, jotka oikeuttaisivat toimenpiteen, kuten esim. juutalaisyhteisöiden rakennuksista ja synagogeista löydettäisiin räjähteitä, suunnitelmia sabotaasi-iskuista, vallankaappausta, hyökkäyksiä poliisia vastaan, merkittävien rahamäärien salakuljettamiseksi Unkarin valuutan tuhoamista varten. Viimeisen tapauksen tulisi olla todella törkeä, jota sitten voisi käyttää joukkopidätysten oikeuttamiseksi." (Paul Karl Schmidt, 27. toukokuuta 1944; Ote asiakirjasta Nürnberger Dokument NG-2424)

Liittoutuneet pidättivät hänet 6. toukokuuta 1945 ja hän oli sotavankina kaksi ja puoli vuotta. Nürnbergin sotarikosoikeudenkäyntejä valmisteltaessa Carellin rooli oli pitkään harkinnan alaisena: käytettäisiinkö häntä todistajana vai tultaisiinko häntä syyttämään. Lopulta Carell toimi syyttäjän todistajana, jolloin hän esiintyi ”demokraattisen vapaan lehdistön puolustajana”. 

1950-luvulla Carell rupesi kirjoittamaan lehtiin. Vuosikymmenen loppupuolella hän alkoi kirjoittaa sotahistoriallisia teoksiaan, joiden totuusarvo on raskaasti kyseenalaistettu. Vaikka hän kirjoitti useita kirjoja natsi-Saksasta ja sen asevoimista toisessa maailmansodassa, niissä ei mainittu sanallakaan holokaustista tai Saksan tekemistä sotarikoksista itärintamalla.

(Wikipedia)


Katso myös muut kohteeni huutonet:
sotahistoria ja sotamuistelmat 
sotaromaanit 
kaikki sota-aihe 

kaikki kirjat ja lehdet 
vanhat postikortit ja filatelia 

 

KÄYTETYT LYHENTEET:
Kuv. = Kuvitettu. Liitekuvasivut = Numeroimattomia kuvasivuja.
S = Sidottu. Kovakantinen. N = Nidottu. Pehmeäkantinen. Kp = Kansipaperit.
Skk = Sidottu kuvakansin. SKK = Korukansin (kohokuvioin koristeltu kansi).
Nk = Nahkakannet. Ns = Nahkaselkä. JS = Jälkisidos. YS = Yhteissidos.
Fraktuura = Vanha kirjasintyyppi. elk = Esilehdellä tai sisäkannessa kirjoitusta.
eln = Esi- tai nimilehdellä omistajan nimikirjoitus tms.
ell = Esilehdellä omistajan nimi sutattu tai leikattu. Avaamaton = Osa sivuista reunoistaan kiinni (osittain tai kokonaan lukematon kirja, vaatii lehtien avaamista) 
Omi = Kirjassa on tekijän signeeraus tai omistuskirjoitus saajalle

K5 = UUSI. Käyttämätön. K4 = UUDENVEROINEN. Yleensä lukematon.
K3+ = ERINOMAINEN. Käytännössä uudenveroinen tai lähes uudenveroinen tai muuten ikäänsä nähden poikkeuksellisen siisti.
K3 = NORMAALI HYVÄ ANTIKVARIAATTIKUNTO.
K3- = NORMAALI hyvä antikvariaattikunto mutta pientä huomautettavaa.
K2 = Tyydyttävä. K1+ = Tyydyttävän ja heikon rajalla. K1 = Heikko. K1- = Risa

PAKKAUS- JA LÄHETYSKULUT LEHDILLE JA KIRJOILLE ellei toisin mainita 
(lähtee hyvin pakattuina ja pakettilähetykset seurantakoodilla):

Kirjeenä tuleva paketti 7,00 e
Paketti S-koko (maksimipaksuus 11 cm: 11 x 36 x 60 cm) 7,00 e
Paketti M-koko (maksimipaksuus 19 cm: 19 x 36 x 60 cm) 7,90 e
Paketti L-koko (laatikko max. 37 x 36 x 60 cm) 9,90 e
Paketti XL-koko (iso laatikko max. 59 x 36 x 60 cm) 11,90 e

Edullisin lähetyskuluni 7,00 e sisältää "pienlaskutuslisän", jolla kompensoin vähäisistä ostoista aiheutuvaa työmäärää. Myytävät kirjat on lajiteltu laatikkoihin mutta kohteita on yli 10 000 nidettä, joten laatikoiden siirtelyssä on työnsä. Toivon ostajien huomioivan tämän realiteetin, ettei tule jälkikäteen sanomista "lähetyskuluilla rahastamisesta".
 

JOS HUUDAT USEITA KOHTEITA, MAKSA VASTA VIIMEISEN HUUTAMASI KOHTEEN SULKEUDUTTUA. Maksuaika 14 vrk. Pidempi maksuaika mahdollinen sopimuksen mukaan. Kohteet pyrin lähettämään 5 vrk.:n sisällä siitä kun maksu näkyy. Viesti maksusta nopeuttaa toimitusta.

Kannattaa huutaa useita kohteita samaan lähetykseen, esim. S-pakettiin mahtuu hyvä määrä kirjoja ja lehtiä ja samoilla lähetyskuluilla vaikka kuinka paljon postikortteja.

Hintani ovat edulliset, aina vertailukelpoiset. Vanhat kirjat, aikakauslehdet, sarjakuvalehdet ja postikortit käy myös vaihdossa. Hyvistä annan HYVÄN vaihtoarvon. Huomaa myös paljousalennukset. 
 

UNBOILEDIN JATKUVA PALJOUSALENNUS koskee kaikkia myynnissä olevia kohteitani huutonetissä, mutta ei alle 0,90 e hintaisia kohteita:

Alennus 10 % loppusummasta ennen lähetyskuluja jos voitettuja kohteita vähintään 5 kappaletta ja summa ylittää 33 e
Alennus 15 % loppusummasta ennen lähetyskuluja jos voitettuja kohteita vähintään 10 kappaletta ja summa ylittää 38 e
Alennus 20% loppusummasta ennen lähetyskuluja jos voitettuja kohteita vähintään 12 kappaletta ja summa ylittää 48 e

OSTA ENEMMÄN, MAKSA VÄHEMMÄN !!! Kohteiden suuren määrän vuoksi MYÖS TYHJENNYSALE jatkuu vuoden loppuun saakka ja koskee kaikkia huutonetissä myynnissä olevia kohteitani kirjoja, lehtiä, kortteja ym. 
(ei alle 0,50 e hintaisia):

Alennus 25% loppusummasta ennen lähetyskuluja jos voitettuja kohteita vähintään 25 kpl. ja summa ylittää 60 e
Alennus 35% loppusummasta ennen lähetyskuluja jos voitettuja kohteita vähintään 30 kpl. ja summa ylittää 69 e 

Normaalisti alennukset perustuvat prosenttikikkailuun, jossa lopputulos hyödyttää paitsi ostajaa myös myyjää, koska alennusten kasvaessa ostaja maksaa enemmän. Unboiledin tyhjennysalennuksessa enemmän ostaessasi maksat OIKEASTI vähemmän. Esimerkki:

29 ostettua kohdetta keskihinnaltaan 2,70 e, summa 78,30 e; maksettava summa 58,72 e (alennusta 19,58 e). 30 ostettua kohdetta keskihinnaltaan 2,70 e, summa 81 e; maksettava summa 52,65 e (alennusta 28,35 e). 

Samat alennukset voimassa myös kotisivujen kohteissa (runsaasti kirjoja, lehtiä, postikortteja ja pienpainatteita). Myynti kotisivujen kautta avautuu muuton jälkeisen inventaarion ja lajittelun jälkeen.
 

MAKSUKSI KÄY MYÖS VANHAT KIRJAT, POSTIKORTIT, AIKAKAUSLEHDET, SARJAKUVALEHDET yms. Hyvistä annan hyvän vaihtoarvon. 

Jatkuvasti myös OSTETAAN vanhoja aikakauslehtiä ja postikortteja. Tarjoa 
Yhteydenotot sähköpostiin armas.hepovirta@gmail.com

NETTIANTIKVARIAATTI JA KIRJALLISUUSSIVUSTO KULTAOMENA
HISTORIAA, NOSTALGIAA, TIETOA JA TULKINTAA

 kirjoja_002_921x1280 

kirjoja_003_930x1280  kirjoja_006_684x1024    

kirjoja_007_898x1280 kirjoja_004_865x1280 kirjoja_002_930x1280

WWW.KULTAOMENA.COM sähköposti: armas.hepovirta@gmail.com

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
7,20 €
Sulkeutuu 10 vrk 18 h 55 min
tai 5 minuuttia viimeisen tarjouksen jälkeen.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria
Lähtöhinta 7,20 € Sulkeutuu 10 vrk 18 h 55 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.