Kuvaus

Kovakantinen
356 sivua

Carl von Clausewitz: Sodankäynnistä
5.painos. Art House 2009
Saksankielisestä alkuteoksesta: Vom Kriege

Carl von Clausewitz (1780-1831) kehitti sotilaallisen ajattelun uudelle, kokonaistavoitteen hallitsemalle tasolle; sodankäynnin osat oli järjestettävä palvelemaan vihollisen tahdon murtamista. Hän oli palvellut vuosina 1812-1814 Venäjän armeijassa ja saattoi käyttää kirjoittaessaan kokemuksiaan Napoleonin armeijaa vastaan käydystä suuresta sodasta. Hän eli aikana jona sodankäynti koki suuren muutoksen: otettiin käyttöön suuret asevelvollisuusarmeijat, kehitettiin tykistön käyttöä ja jalkaväen liikettä.

Clausewitz tulkitsi sodan luonteen niin syvällisesti, että hänen ajattelunsa on antanut oppia nykyaikaiseenkin sodankäyntiin.Clausewitz on vaikuttanut myös suomalaiseen sotataitoon. Hän oli A.F. Airon mielikirjailija.

Clausewitzin ajatuksia on sovellettu myös liikeyritysten johtamiseen. Yhä edelleen hänen ajattelunsa tunteminen on tärkeää jokaiselle johtajalle. Jatkuvassa muutoksessa, aina uusissa tilanteissa ja kilpailuolosuhteissa toimiva yritys tarvitsee myös sodanjohdon strategista ajattelua voidakseen käyttää voimavarojaan mahdollisimman kestävästi ja tehokkaasti.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

7 €
Sulkeutuu 10 vrk 9 h 46 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

7 € Sulkeutuu 10 vrk 9 h 46 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.