Kuvaus

"Mukaansa tempaava muistelmateos, jonka kirjoittajalla on itsenäisen Suomen syntyyn sitoutuneen kodin ja sodat kokeneen sukupolven tausta - ja muistikuvia ja elämänkokemusta lähes koko 1900-luvun ajalta.

Christer Boucht syntyi pohjalaiseen perheeseen, joka asui Paratiisissa. Tämä Vaasan Hovioikeudenpuistikon ja Rantakadun kulman talo samoin kuin muu entisajan Vaasa, sen jo hävinneet rakennukset, interiöörit, ihmiset ja tavat heräävät eloon Christer Bouchtin rikkaan kerronnan vanavedessä.

Lähipiiristään ja erityisesti isästään, hovioikeudenasessori Harald Bouchtista, joka oli persoonallinen isänmaan ja Mannerheimin ystävä, kirjoittaja luo mainioita henkilökuvia. Harald Bouchtin talo oli jääkärien sillanpääasema meren yli kuljettaessa, ja huikea kaari rakentuukin noiden aikojen ja 1990-luvun alkuvuosien välille, jolloin talvi-ja jatkosodan ja Lapin sodan kokenut poika paljastaa oman asekätkönsä. Kertomus sen synnystä ja purkamisesta on jännityskirjallisuutta parhaimmillaan. Verrattomia ovat myös Christer Bouchtin opiskeluajan tarinat: eräässäkin episodissa muuan innokas urheilumies, sittemmin tunnettu professori, ryntää tenttiin jalassaan pelkät alushousut!

Christer Bouchtille sota ei ollut vain joukkojen liikkeitä ja taistelun kovuutta; hän muistaa myös rintamaelämän muita sävyjä. Hän piirtää osuvia muotokuvia ja tallentaa mieleenpainuvasti veljeyden hetkiä. 50 vuotta Sotainvalidien Veljesliiton Vaasan piirin puheenjohtajana toimineen Bouchtin Paratiisista etulinjaan on antoisaa luettavaa kenelle tahansa, ja aivan erityisesti sotavuodet eläneille."

 

Kirjayhtymä 1995, 1. painos. Kovakantinen. Ruotsinkielisestä käsikirjoituksesta toimittaen suomentanut Margit Salmenoja.


Hyväkuntoinen. Blancon ensilehden yläpuoliskossa omiste.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

4 €
Sulkeutuu 37 vrk 13 h 19 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

4 € Sulkeutuu 37 vrk 13 h 19 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.