Kuvaus

Setti. Neljä pehmeäkantista pokkaria
Christian Jacq: Valon kivi -sarja (kirjat 1-4/4)

#1 Nefer vaitelias
#2 Tietäjänainen
#3 Paneb Tulisydän
#4 Totuuden paikka

Christian Jacq on paneutunut Totuuden paikan elämästä tallella oleviin dokumentteihin egyptologin tarkkuudella ja romaanikirjailijan antaumuksella. Tuloksena on neliosainen romaanisarja. Se kertoo ajasta jonka jälkiä voimme vieläkin ihailla Luxorin kupeessa sijaitsevassa Kuninkaitten laaksossa ja Totuuden paikan raunioilla. Se kertoo uskomattoman tarinan faaraoiden, kurtisaanien, kuvanveistäjien, sotilaitten ja papittarien kohtaloista – ja Valon kiven salaisuudesta.
----------------------------------------------
Christian Jacq: Nefer vaitelias
Alkuteos "Nefer le Silencieux" ilmestynyt 2000.

Valon kivi -sarjan ensimmäinen osa

Eletään Ramseksen hallituskauden viimeisiä vuosia. Mehi, kunnianhimoinen theebalainen upseeri, näkee salaperäisen Valon kiven tehdessään vakoiluretken keskellä aavikkoa sijaitsevaan, vuorten ympäröimään taiteilijoiden kylään. Näystä haltioituneena Mehi päättää paljastaa hinnalla millä hyvänsä salaisuuden, jotaTotuuden paikan kolmenkymmentä taiteilijaa pitävät hallussaan.

Kielletyn kylän muurien sisällä kaikkien Vaiteliaaksi kutsuma Nefer tietää, että hänen on kuultava jumalten kutsu ennen kuin hän voi astua isänsä viitoittamalle tielle taiteilijoiden joukkoon. Hän päättää jättää kylän ja lähteä maailmalle etsimään totuutta. Matkallaan hän kohtaa suuren rakkauden, ja ystävyyden lujat siteet paljastuvat hänelle kun taiteilijaksi halajava Paneb Tulisielu pelastaa hänen henkensä. Ystävykset lähtevät yhdessä taistoon Totuuden paikan koskemattomuutta uhkaavaa vallanhimoista Mehiä vastaan.

Kourallinen käsityöläisiä ja taiteilijoita piti viidensadan vuoden ajan (1550 eKr. - 1070 eKr.) hallussaan muinaisen Egyptin varjelluimpia salaisuuksia. He asuivat muulta maailmalta suljetussa salaperäisessä kylässä jota kutsuttiin nimellä Totuuden paikka. Heidän tehtävänään oli rakentaa ja koristella faaraoiden hautakammiot Kuninkaitten laaksossa. Ja heidän taituruutensa salaisuus oli Valon kivi, joka muutti ohran kullaksi ja aineen valoksi…

------------------------------------------------
Christian Jacq: Tietäjänainen
Alkuteos "La Femme Sage" ilmestynyt 2000.

Romaanisarja muinaisesta Egyptistä ja Valon kiven salaisuudesta jatkuu! Osa 2.

Ramses Suuri on kuollut ja Totuuden paikan taiteilijat ovat huolissaan. Veljeskunnan tulevaisuus tuntuu olevan vaakalaudalla. Miten uusi faarao mahtaa suhtautua taiteisiin ja Totuuden paikan taiteilijoiden etuoikeutettuun asemaan? Lähteekö uusi faarao kulkemaan Ramseksen viitoittamaa tietä Totuuden paikan suojelijana?

Kylä on vaarassa vaikka tarkkanäköinen Webekhet on juuri nimitetty tietäjänaiseksi. Nefer Vaiteliasta syytetään kavalluksesta ja tyrannimaisista teoista. Veden ja elintarvikkeiden kuljetus kylään on lakkautettu, tarkoin vartioituja työkaluja sabotoidaan ja jalometallien varasto uhkaa huveta. Viholliset liittoutuvat samalla kun kurtisaanien juonet heikentävät pääkaupungin vallanpitäjiä.

Varkauksia, murhia, tulvia, kirouksia, virkavirheitä… Paneb Tulisydän ja Nefer Vaitelias joutuvat mitä uskomattomampiin seikkailuihin tiellään Totuuden paikan täysvaltaisiksi taiteilijoiksi.

------------------------------------------------
Christian Jacq: Paneb Tulisydän
Alkuteos "Paneb l'Ardent" ilmestynyt 2000.

Valon kivi -sarjan kolmas osa.

Autiomaan keskellä sijaitsee pieni salaperäinen kylä, joka kätkee muuriensa sisälle kourallisen taiteilijoita ja käsityöläisiä joiden tehtävänä on rakentaa ja koristella faaraoiden hautakammiot. Se on Totuuden paikka. Sen asukkaiden joukossa on kolme poikkeuksellista henkilöä: Nefer Vaitelias, Webekhet Tietäjänainen ja itsepäinen taiteilijanero Paneb Tulisydän.

Mutta kylän muurien sisälle on päässyt livahtamaan myös viekas käärme, petturi, jota kukaan ei ole tunnistanut, ja jonka ainoa päämäärä on Valon kiven anastaminen… Samaan aikaan maan rajoilla kapinoidaan, ja Egypti on sisällissodan partaalla. Maatin laki on uhattuna.

---------------------------------------------
Christian Jacq: Totuuden paikka
Alkuteos "La place de vérité" ilmestynyt 2000.

Valon kivi -sarjan päätösosa!

Totuuden paikka suree. Nefer Vaitelias on murhattu, ja synkkä verho leijuu kylän yllä. Tunnelma Pi-Ramseksessa ei ole sen parempi: kuningatar Tausret tekee kaikkensa rauhan säilymiseksi, mutta eräät korkeat upseerit vastustavat hänen hallintoaan ja haluaisivat Egyptin johtajaksi vahvan miehen. Kaunis Tausret tarvitsee apua, ja kääntyy Paneb Tulisydämen puoleen. Kuningattaren ja taiteilijan välillä vallitsee sanaton yhteisymmärryt, mutta Paneb Tulisydän joutuu hillitsemään tunteensa. Eihän tavallinen kuolevainen voi tavoitella tähteä taivaalta.

Paneb tuntee itsensä yksinäiseksi, vaikka Totuuden paikan taiteilijat tunnustavat vihdoinkin hänen ylivoimaisuutensa ja johtoasemansa. Hänen täytyy suojella Webekhetiä, kylän tietäjänaista ja puolustautua varjoissa piileskelevän petturin hyökkäyksiltä. Samalla hän etsii joka päivä uuttaa inspiraatiota luodakseen yhä kauniimpia maalauksia kuninkaitten hautakammioihin. Suru hyvän ystävän ja henkisen isän menetyksestä uhkaa kuitenkin lamaannuttaa Panebin. Jos Paneb Tulisydän luovuttaa, kuka pystyy säilyttämään Totuuden paikan salaisuuden ja Egyptin kuolemattoman suuruuden?

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

15 €
Sulkeutuu 71 vrk 5 h 17 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

15 € Sulkeutuu 71 vrk 5 h 17 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.