Kuvaus

Eräänä päivänä Suuren kultarynnäkön aikaan ratsastaa kalifornialaiseen LaHoodin kaupunkiin muukalainen, jolla ei ole nimeä eikä menneisyyttä. LaHoodin kaupunkia hallitsee väkivaltaisin ottein Coy LaHood miehineen. He yrittävät kahmia itselleen kaupungin suunnattomat kultaesiintymät nykyaikaisen tekniikan avulla. Kaupunkilaiset, jotka haluavat vain huuhtoa kultaa rauhassa, harkitsevat vastarintaan nousemista. LaHood on palkannut avukseen pahamaineisen gangsterin Stockburnin, joka miehineen lannistaa vähäisimmänkin vastarinnan. He ovat täysin varmoja voitostaan mutta kukaan ei ole ottanut huomioon salaperäistä muukalaista, joka eräänä päivänä ratsastaa kaupunkiin...
Pääosassa Clint Eastwood, joka on myös tuottanut ja ohjannut elokuvan.

Ohjaus:
Clint Eastwood

Käsikirjoitus:
Michael Butler
Dennis Shryack


Näyttelijät:
Clint Eastwood
Michael Moriarty
Carrie Snodgress
Chris Penn
Richard Dysart
Sydney Penny
Richard Kiel
Doug McGrath
John Russell
Charles Hallahan
Marvin J. McIntyre
Fran Ryan
Richard Hamilton
Graham Paul
Chuck Lafont

 

Farmari Josey Wales (Clint Eastwood) menettää sisällisodassa vaimonsa ja pienen poikansa. He kuolevat kapteeni Terrillin johtaman sissijoukon toimesta. Josey on jätetty virumaan kuolemaisillaan, mutta kuin ihmeen kaupalla hän selviytyy hengissä.

Hänellä ei ole enää mitään jäljellä, joten hän suuntaa kulkunsa pois kotisijoiltaan. Matkallaan hän saa paljon ystäviä mutta myöskin vihamiehiä, ja tahtomattaan hänestä tulee lainsuojaton.

Lopulta hän löytää rauhallisen paikan, maatilan lähes autiossa kaupungissa, Santo Riossa. Maatilalla järjestetään juhlat joihin saapuu myös vanha tuttu kapteeni Terrill kumppaneineen.

Ohjaus:
Clint Eastwood

Käsikirjoitus:
Forrest Carter
Philip Kaufman
Sonia Chernus


Näyttelijät:
Clint Eastwood
Chief Dan George
Sondra Locke
Bill McKinney
John Vernon
Paula Trueman
Sam Bottoms
Geraldine Keams
Woodrow Parfrey
Joyce Jameson
Sheb Wooley
Royal Dano
Matt Clark
John Verros
Will Sampson

 

Armoton on moderni klassikko, joka "yhdistää kaiken sen mitä western mielestäni on", ohjaaja/pääosan esittäjä Clint Eastwood kertoi Los Angeles Timesille. Kymmenen vuotta on nyt kulunut elokuvan ilmestymisestä ja juhlavuoden kunniaksi mestariteos on saanut häikäisevän digitaalisen uudelleenkäsittelyn. American Film Institute valitsi Armottoman omalle Top 100 -listalleen ja vuoden 1992 Oscar-gaalasta lännenkuva nettosi neljä kultaista pystiä - paras elokuva, paras ohjaaja, paras miessivuosa (Gene Hackman) ja paras leikkaus (Joel Cox). Eastwood ja Morgan Freeman esittävät eläkkeelle vetäytyneitä lainsuojattomia, jotka tarttuvat kuudestilaukeavaan vielä kerran lähtiessään tavoittelemaan palkkiorahaa. Richard Harris taas on palkkamurhaaja, jolle onnetar kääntää selkänsä. Ja Hackman on lainvalvoja, joka tekee vaikutuksen ovelalla charmillaan... ja hyytävällä raakuudellaan.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

15 €
Sulkeutuu 112 vrk 18 h 19 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

15 € Sulkeutuu 112 vrk 18 h 19 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.