Tuote on myyty käyttäjälle tnurmiluoto hintaan 58 €

Kuvaus

Huudettavana myöhäisysärin multimediamylly, Compaq Presario 2292. Tämä kone eroaa edukseen useista saman aikakauden koneista siten, että se on melko pienikokoinen “pizzalaatikko”, eli desktop-kone. Mitat ovat 10x35x38 senttimetriä. Huonoa on se, että koneessa on vain PCI-väyliä, ei ollenkaan ISA-väyliä (tämä ei toki haittaa erityisen paljoa, sillä emolla on integroituna erittäin hyvä äänipiiri, joka toimii sekä DOS- että Windows-tilassa). Koneen kiintolevy on korvattu Compact Flash -kortilla.

Laite on hieman kellastunut, mutta muuten hyvässä kunnossa. Kannessa on hype-tarra vielä tallella (joskin se on vähän rispaantunut). Ainoa isompi miinus, on että lisäkorttien lukitsemisluukku on kateissa. Tämä tarkoittaa sitä, että lisäkortteja ei saa tukevasti kiinnitettyä. Toisaalta kone on melko pätevä tällaisenaankin, jollei nyt vaikka Voodoo ykköstä tai kakkosta halua lisätä. Luukun voi varmasti 3D-tulostaa, jos haluaa. Olen teipannut compact flash -korttiadapterin kiinni koteloon, joten se pysyy tukevasti paikallaan. Mukaan tulee alkuperäinen PS/2-näppäimistö, jossa myös hype-tarra paikallaan ja Microsoftin klassinen pallohiiri.

Olen asentanut koneeseen neljän gigatavun compact flash -kortin, jolle on asennettu suomenkielinen Windows 98. (Mukaan saa myös CF-kortinlukijan, jonka avulla voi kortille lisätä ohjelmia/pelejä nykykoneella.) Koneessa on myös alkuperäinen kiintolevy mukana, jolla alkup. WIN98-asennus, ja siltä löysin tarvittavat ajurit, jotta sain uuden asennuksen toimimaan kunnolla. Kannen haippitarra lupailee Yamahan XG-äänentoistoa, mutta se on toteutettu nähtävästi ohjelmallisesti, tai en ainakaan löytänyt mitään tähän viittaavia piirejä. Koneen varsinaisesta äänentoistosta vastaa ESS Audio Drive 1869F-piiri, joka on oikein pätevä sound blaster -klooni. Sain sen asentumaan sekä Windowsiin että DOSiin, joten koneella voi pelata sekä ysärin lopun Windows-pelejä, että vanhempia DOS-pelejä. OIen lisännyt Windowsin työpöydälle PIF-tiedoston, jota klikkaamalla pääsee helposti DOSsiin. Tässä vaiheessa tulee myös valikko, jolla voi valita sopivat muistiasetukset helposti.

Testasin konetta peleillä Doom 2, Duke Nukem 3D ja Space Quest III.
Täällä lisäkuvia ja videoita pelaamisesta:
https://drive.google.com/drive/folders/1XJ4ZuFDbhg-BDJGBOGr9PDiDZAyiGkk1?usp=sharing


Speksit:

CPU: AMD-K6-2/333AFR
RAM: 2x64MB=128MB (256MB max)
HDD: 4GB Compact Flash ja adapteri + 2GB PATA-levy. CF-korttia voi vaihtaa avaamatta koteloa.
Äänipiiri: ESS Audio Drive ES1869F (Sound Blaster -yhteensopiva piiri, yksi parhaista klooneista)
Väylät: 2xPCI, ei ISA-väyliä.
CD-ROM-asema
3,5”-diskettiasema
Alkuperäinen Compaq PS/2 -näppäimistö
Microsoft PS/2 -pallohiiri

Lisätty 16.10.2021 11:30

Näytönohjain on emolle integroitu SIS 5598. CMOS-paristo on kannassa oleva CR2032, joka on juuri vaihdettu.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Hinta nyt:
58 €
Ilmoitus on sulkeutunut 16.10.2021 21:19
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.
15.10. klo 20:21

Onko cmos-paristo vaihdettu/uusittu jossain vaiheessa? Onko kiinnijuotettu malli?

16.10. klo 11:27

Moi! CMOS-paristo on kannassa oleva CR2032, joka on juuri vaihdettu.

14.10. klo 23:28

Kiitos avusta!

14.10. klo 23:44

Eipä kestä! :)

14.10. klo 22:39

Minkälainen grafiikka-kortti tässä on?

14.10. klo 22:46

Moi! Tässä on emolevyllä integroituna SiS 5598 -piiri, mutta toki kaksi PCI-väylää mahdollistavat paremmankin ratkaisun asentamisen.