Kuvaus

Setti. Viisi pehmeäkantista pokkaria (vienoa lukutaitetta päädyissä)

David Eddings: Belgarionin taru 1-5/5

#1 Kiven vartija (7.painos, Karisto 2003)
#2 Ennustusten aika (6.painos, Karisto 2007)
#3 Velhojen taistelu (6.painos, Karisto 2007)
#4 Rivan kuningatar (6.painos, Karisto 2007)
#5 Kohtalon täyttymys (6.painos, Karisto 2007)

---------------
David & Leigh Eddings: Kiven vartija (Belgarionin taru, #1)
Alkuteos Pawn of Prophecy ilmestynyt 1982.

Taru kertoo Aldurin pyhästä kivestä, joka suojelee pahan voimilta. Niin kauan kuin kivi on Rivan suvun hallussa, ovat ihmiset turvassa. Mutta ihmeita tekevä kivi varastetaan, ja vuosituhantinen kamppailu sen herruudesta on Belgarionin tarun ydin.

Kirjan keskushenkilö on Garion, tavallinen maalaispoika Sendarian sydämestä. Pahaenteisen tapahtumasarjan vuoksi hän jättää kotitilansa ja lähtee pitkälle, vaarojentäytteiselle matkalle. Nuoren Garionin vaellus ihmisten ja jumalien, velhojen, ritarien ja taruolentojen parissa kertoo ikivanhasta hyvän ja pahan taistelusta. Tarinan huimat seikkailut, rehevä huumori ja estoton mielikuvituksen lento valloittavat lukijansa ikään katsomatta.
----------------------
David & Leigh Eddings: Ennustusten aika (Belgarionin taru, #2)
Alkuteos Queen of Sorcery on ilmestynyt 1982

Mythopoeic-palkintoehdokas 1983.

Rivan kuningassuku on määrätty tuon pyhän kiven vartijoiksi, mutta se ryöstetään heiltä viekkaudella. Paha Torak-jumala pyrkii kiven avulla jumalien ja koko maailman valtiaaksi.

Ikivanha ennustus kuitenkin kertoo, että kiven herruus ratkaistaan taistelussa, jossa Torak kohtaa nuoren kuninkaanpojan Rivan suvusta.

Kun ennustusten aika sitten koittaa, on tapahtumien polttopisteenä nuori Garion, maalaispoika, joka ei lainkaan aavista suurta elemäntehtäväänsä...
---------------------
David & Leigh Eddings: Velhojen taistelu (Belgarionin taru, #3)
Alkuteos Magician's Gambit ilmestynyt 1983.

Velhojen taistelu on kolmas osa Belgarionin tarua, mahtavaa seikkailufantasiaa, joka alkoi Kiven vartijassa ja jatkui edelleen Ennustusten ajassa.

Velhojen taistelu kertoo nuoren Garion-pojan ja hänen merkillisten matkakumppaneidensa uusista seikkailuista heidän jäljittäessään, ikivanhaa ennustusta toteuttaen, pyhää Aldurin kiveä, joka on anastettu oikeilta omistajiltaan. Jälleen Garion ja hänen ystävänsä joutuvat vaarojentäytteiselle tielle kulkiessaan velhojen ja taruolentojen parissa halki outojen maiden ja kuningaskuntien. He vaeltavat kiehtovassa maailmassa, jossa peri-inhimillinen ja yliluonnollinen elävät luontevasti rinnakkain.

Moniaalle polveileva seikkailu on tuoreen omaperäinen tarina nuoren pojan varttumisesta kohtaamaan suurta elämäntehtävää. Se on lennokas ja jännittävä seikkailu, täynnä rehevää huumoria ja suvaitsevaista elämäniloa.
---------------------
David & Leigh Eddings: Rivan kuningatar (Belgarionin taru, #4)
Alkuteos "Castle of Wizardry" ilmestynyt 1984.

Rivan kuningatar on viisiosaisen Belgarionin tarun neljäs osa.

Kirjan alkaessa Garion matkakumppaneineen pakenee tuhoutuneesta velholinnakkeesta ja lähtee pitkälle ja näännyttävälle erämaataipaleelle. vaarojen täyteisen matkan aikana Garion ja oikukas prinsessa Ce´Nedra alkavat oivaltaa perintöosansa ja huomaavat, että on olemassa taikuuttakin väkevämpiä voimia!
--------------------
David & Leigh Eddings: Kohtalon täyttymys (Belgarionin taru, #5)
Alkuteos "Enchanters' End Game" ilmestynyt 1984.

Enää hän ei pelännyt. Valon Lapsi odotti miekka kädessään hetkeä, jona ennustus veisi hänet kuolemanvakavaan taisteluun Pimeyden jumalaa vastaan...

Pyhä Aldurin Kivi on vallattu takaisin ja Garion kruunattu kuninkaaksi Rivan Rautakouran perillisenä.

Ikivanha ennustus ei kuitenkaan ole vielä toteutunut: Garion tietää että lopullinen taistelu Pimeyden jumalaa vastaa on väistämätön, silloin ratkaistaan Kiven herruus ja maailmojen kohtalo. Niin on määrätty, mutta sisimmässään nuori kuningas tuntee kalvavan epäilyn: voiko ihminen voittaa kuolemattoman jumalan?

Kohtalon täyttymys on viides ja viimeinen osa Belgarionin tarua, loistavaa fantasiaeeposta, joka kertoo nuoren pojan seikkailujen tiestä maailmassa, jossa peri-inhimmillinen ja yliluonnollinen elävät luontevasti rinnakkain.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

22 €
Sulkeutuu 72 vrk 11 h 40 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

22 € Sulkeutuu 72 vrk 11 h 40 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.