Kuvaus

Mitä muslimit tekevät netissä? Juonivatko he itsemurhapommituksia ja valittavat julkeista naisista, jotka vaativat äänioikeutta itselleen? Mohamed el-Fatatrylla - vuonna 1984 syntyneellä Egyptin kansalaisella, joka varttui Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa ja muutti Suomeen opiskelemaan mediateknologiaa - oli mullistavampi näkemys.

El-Fatatry tiesi, että nuoret muslimit eivät eroa länsimaisista ikätovereistaan. Tämän todistaakseen hän loi 22-vuotiaana Muxlimin, maailman suurimman muslimien verkkoyhteisön.

Portaalilla el-Fatatry halusi olla rakentamassa siltaa länsimaisen ja muslimikulttuurin välille, mikä herätti huomiota. Suomalainen ja kansainvälinen lehdistö kirjoitti hänestä ylistäviä artikkeleja. Suomalaispoliitikot kiinnostuivat yritteliäästä ja idearikkaasta nuoresta miehestä. Vuonna 2009 hän sai Presidentin kansainvälistymispalkinnon. Hänestä oli tullut huipputeknologien sankari.

Tv-kameroiden ulottumattomissa el-Fatatry joutui tekemään hartiavoimin töitä ideoidensa eteen. Hänen yritykseensä kohdistui rasistista pilkantekoa. Sijoittajat vastustivat hänen suunnitelmiaan. Bisneskumppanit hylkäsivät hänet. Kansainvälinen talouden taantuma löi kapuloita rattaisiin, ja aika ajoin el-Fatatry joutui toden teolla miettimään, millä maksaa työntekijöidensä palkat. Aikaa ja omistautumista vaativa Muxlim hankaloitti myös henkilökohtaista elämää ja heitti varjon hänen avioliittonsa ylle.

Nyt on tultu tienhaaraan, ja Muxlimin ja el-Fataryn polut erkanevat. El-Fatatrylla ei ole pienintäkään aikomusta jäädä lepäämään laakereilleen. Hän on karismaattinen visionääri, ja hän aikoo myös tulevaisuudessa herättää niin paljon häiriötä kuin suinkin.

Mohamed 2.0 on el-Fatatryn versio siitä, mitä Muxlimissa tapahtui ja mitä suunnitelmia hänellä on tulevien vuosien varalle.

1. p. 2012, Schildts, 250 s. Pehmytkantinen kirja kansineen on mielestäni TODELLA HYVÄKUNTOINEN KIRJASTOPOISTO LEIMOINEEN JA MUOVITUKSINEEN

Postimaksut huutajalle

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

9 €
tai
Sulkeutuu 68 vrk 21 h 34 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

9 € Sulkeutuu 68 vrk 21 h 34 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.