Kuvaus

Kirjaesittely: Dolce patata – ja muuta ihanaa kasviksista. Heli Kuusipalo. Into Kustannus 2011.

Dolce patata on italiaa, ja tarkoittaa ”ihanaa perunaa”. Italiankielisellä kirjan nimellä kirjoittaja on halunnut kunnioittaa italialaista ruokakulttuuria, joka sai hänet arvostamaan lähiruokaa, iloitsemaan yhdessä syömisestä ja nauttimaan sesonkiruokien vaihtelusta.  Ihana peruna on puolestaan ylistys suomalaiselle ruokakulttuurille. Nimi sopii hyvin myös ilmastoystävällisenä mainostetulle kasviskeittokirjalle, ovathan esimerkiksi riisin kasvihuonepäästöt 40-kertaiset perunaan verrattuna. 

Ekologisista syistä ruokaohjeissa käytetään lehmänmaidon sijaan kauramaitoa ja -kermaa, mutta täysin vegaaninen kirja ei silti ole. Ruokaohjeiden epävegaaninen osa on usein hunaja, jonka voi korvata helposti muilla makeuttajilla. 

Ruokaohjeet on jaettu neljän sesongin mukaan: syyssato, sydäntalvi, kevättalvi ja alkukesä. Kunkin kauden lopussa on kaksi ateriaehdotusta, juhlamenu ja arkiateria. Lähiruokaa on käytetty luovasti ja monipuolisesti. Mehua tehdään aroniamarjoista, pirtelöön sopivat karviaismarja, karpalo ja tyrni ja suolaisessa piirakassa on kyssäkaalia. Talkkuna- ja ruispuolukkapuurojen ja monien muiden perinteisten ruokaohjeiden mukanaolo kirjassa ilahdutti, ovathan monet perinteiset ruoat lähiruokaa parhaimmillaan. Säilöntä on kirjassa arvossaan, ja esimerkiksi umpiointia opastetaan kuvasarjan avulla. Kaikki kirjan raaka-aineet eivät ole lähiruokaa, vaan ruokaohjeita on ympäri maailman. Muutama pieni ruokaan liittyvä taustatarina elävöittää mukavasti muuten varsin painavaa tietoa sisältävää kirjaa. Esimerkiksi porkkanahillokkeen ohje tarttui kirjoittajan mukaan kaukaisesta afganistanilaisesta vuoristokylästä, jossa hän oli tutustumassa naisten selviytymistarinoihin.

Ruokakuvat ovat kauniita, värikkäitä ja herkullisia. Ohjeet vaikuttavat helppotekoisilta, joskin useassa ohjeessa toistuivat muscovadosokeri ja linnunsilmächili. Nämä eksoottiset raaka-aineet tuskin ovat kaikille tuttuja ja ne olisi ollut hyvä selittää lukijalle. Kokeilin kukkakaali- ja kookostofukeittoja, jotka olivat maukkaita, mutta omaan makuuni liian liemimäisiä ohjeen vesimäärillä. Porkkanakakku oli myös herkullinen, mutta toimi paremmin vähemmällä rasvalla. 

ETM Heli Kuusipalo toimii kehitysmaiden ruokaturva- ja ravitsemusasiantuntijana. Leipätyönsä ohella hän ohjaa ruokakursseja, valmistaa juhlapitoja ja on kirjoittanut kaksi muuta keittokirjaa (Namibialainen keittokirja 2002 ja Aurinkoisia aamiaisia 2005). Kirjan tietoartikkelit on kirjoittanut kehitysmaa-aktivisti, Meksiko-tutkija ja Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen Kepan ohjelmasuunnittelija, FM Outi Hakkarainen.

 • Dolcepatata jamuutaihanaakasviksista/ Heli Kuusipalo.
 • Kieli:suomi
 • Julkaistu:Helsinki : Into, 2011
 • Painettu/Valmistettu:(Riika : InPrint)
 • Ulkoasu:187 s. : kuv. ; 25 cm.
 • ISBN:978-952-264-068-0 sid.
 • Asiasana:ruoanvalmistus (ysa) 
  kasvisruoat (ysa) 
  kasvisravinto (ysa) 
  ruoka (ysa) 
  ekologisuus (ysa) 
  ruokavaliot (ysa) 
  luonnonmukaisuus (ysa) 
  ruokaohjeet (ysa) 
  keittokirjat (ysa) 
  raaka-aineet (ysa) 

 

 

 • 7€  Kuluilla  =  R A J A T O N määrä Kirjoja HUUTO pakettina 
 •  
 • TEE PAKETTI alhaalla linkit
 •  

 

 

 

 

 •  

 

L I N K I T :

Harrastekirjallisuus 

KAIKKI KIRJAT:

Vakio viestipohja:

Lyhenteitä:

SKP = sidottu kovakantinen kansipaperit

sid = sidottu, kovakantinen ( harvoin myös pehmeä kantinen ) joko kuvakansi tai kansipaperiton ( mainittu)

nid =  nidottu, pehmeäkantinen 

Kierre / Rengasselkä = Reijitetyt sivut metalli/ muovi kierteessä kiinni, sivuja voi kääntää vapaasti ympäri ym

Pokkari = Pocket eli taskukokoinen, usein ns massajulkaisu marketteihin ym kaikki nidotut EI näitä

OMISTE =  omistajan nimi tai onnittelu kirjan alussa ns. esisivulla

KP= Kirjaston poisto kirja, voi olla muovitettu, leimoja ym, vanhoissa/ koulujen tai laitosten vähemmän

UV / UUS / UUSI- (mukana - miinus merkki)  = Uuden veroinen HYVÄ + / -  plus tai miinus 

CD tai DVD + / - = + plus tarkoittaa ON MUKANA ja miinus EI mukana, jos ei mainittu erikseen ilmoituksessa sitä EI ole mukana vaikka se jukaisuun tai sarjaan kuuluisikin. Levyt usein saa jälkeä kovasta muovitaskusta, kuljetuksessa tms vaikka olisivat olleet poistumatta kuoristaan alusta asti.

 

Lähes kaikissa kohteissa on enenmän tai vähemmän käsittelyn / kuljetuksen / varastoinnin jälkiä esim kirjojen kansissa. 

Voit myös kysyä tarkemman katsauksen kohteen kunnosta ennen huutoasi, jos olet esim keräilijä tai muuten kaipaat lisätietoa. Luokitukset pitää paikkaansa lähes kaikissa kohteissa. 

Kunto takuu olemassa, mahdolliset mainitsemattomat viat ovat vahingossa huomaamatta jääneitä virheitä. OTA YHTEYTTÄ ennen kuin annat nega/neutraali palautteen, sovitaan asia! En ole 24 / 7 tavoitettavissa, viikonloput useinmiten poissa. 

JOS ON KOVA KIIRE =  KYSY ENNAKKOON. Toimitus useimmiten lähi päivinä maksun saavuttua (sait palautteen) voi venyä pidempäänkin. Huomio viikonloput ja juhlapyhät.


Voittajalle tulee tilitiedot Huuto.net automaattisen vakioviestin lopussa (alhaalla).
Muista ilmoittaa maksaessasi kohteen N I M I.

Ei postin paketti automaattia lähellä/käytössä.

Profiilista löytyy ajankohtaista tietoa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

9 €
tai
Sulkeutuu 109 vrk 6 h 18 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

9 € Sulkeutuu 109 vrk 6 h 18 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.