Kuvaus

[AC0517]

KLIKKAA KUVA ISOMMAKSI.

Kuvanmukainen, HYVÄSSÄ ISKUSSA oleva kovakantinen ensipainos  MARILYN MONROE diggareille.

Donald Spoto: MARILYN MONROE

Elämänkertakirjailija Donald Spoto on puhkaissut myyttikuplat ja hälventänyt valheet Marilyn Monroen ympäriltä. Jännittävä ja järkyttävä elämänkerta jossa on lopultakin totuus vuosisatamme suurimman tähden elämästä ja kuolemasta.

2. painos 

Suomentaneet:  Raija Mattila (luvut 1-10) Jaana Lahtinen (luvut 11-24)

TAMMI

Kirjapaino West Point Oy - Rauma 1993
 

VOITTOHUUTO ja PK. 3.50e TILILLE ja PAKETTI POSTIIN

KATSO MYÖS MUUT KOHTEENI, SILLÄ PK:lla 6,95e SAA TOISTAISEKSI TULEMAAN 10 KG TAVARAA

PK.  on viitteellinen ja se veloitetaan ostohetkellä POSTI:N hinnaston mukaan. POSTI vain tuntuu nostavan hintoja niin tiheään, että kohteessa saattaa olla jo huudon päättyessä "vanha Postitus hinta" :-Edelliset korotukset olivat: 04/17, 01/17, 11/16, 02/16, 02/15, 01/14, 06/13 ja 10/12.

PS. Valitettavasti en ole ennustaja, enkä ole myöskään Postissa töissä,  joten en voi tietää noista korotuksista ennakkoon, mutta  pyrin silti  aina pitämään tiedot ajantasalla, mutta minulla on vaan niin paljon kohteita myynnissä, että ei toivoakaan aina korotusten tullen päivittää tietoja ajantasalle, siinä menisi nääs päiviä / viikkoja.

HOLLYWOOD - ELVIS PRESLEY - JAMES DEAN  - MARLON BRANDO - TÄHTIKULTTI - 50`s

Tähtikuva

Monroen tähtikuvaan kuuluu traaginen yksityiselämä: epäonninen lapsuus, haparoivat miessuhteet, ammatillinen epävarmuus ja salaperäinen kuolema. Vaikka hän oli koko maailman palvoma tähti, yksityiselämässään hän oli onneton. Monroe kärsi mielenterveysongelmista ja heikosta itsetunnosta. Hän halusi lapsen, mutta hänen raskautensa päättyivät keskenmenoon. Hänen epävarmuutensa vaikeutti hänen työskentelyään ja ihmissuhteitaan.

Nuoruudessaan Monroe ja hänen ensimmäinen huoltajansa Grace McKee ihailivat näyttelijä Jean Harlow'ta, joka tuli tunnetuksi 1930-luvun platinanvaaleana elokuvatähtenä ja seksisymbolina. Hän kuoli vaikeaan sairauteen vain 26-vuotiaana. Monroe oli etunenässä Harlow'n seuraajista, ja lyhensikin ristimänimensä ”Norma Jeane” muotoon ”Norma Jean” tähden kunniaksi.

Monroesta on kuolemansa jälkeen tullut Elvis Presleyn ja James Deanin veroinen myytti, ja hänestä lienee kirjoitettu enemmän elämäkertakirjoja kuin kenestäkään muusta lähihistorian henkilöstä. Hänen vaikutustaan naiskuvaan ja länsimaiseen filmitähtikulttiin pidetään merkittävänä. Häntä pidetään myös vedenjakajana vanhan ajan tähtikuvan sekä myöhemmän arkisemman tähtikuvan välillä. On sanottu, että Monroe rakensi 1950-luvun murroskaudessa olevaan länsimaailmaan uudenlaisen seksisymbolin mallin, joka oli yhtä aikaa eteerinen ja inhimillinen. Monroen pituus oli 166 cm ja mitat 90-60-90 (rinta, vyötärö, lantio). Kyseistä numerosarjaa on pidetty kaikkien aikojen naisten kauneusihanteena. Myös hänen asemansa pop-ikonina on vaikuttanut muun muassa Andy Warholin ja Madonnan taiteeseen.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

3,95 €
tai
Sulkeutuu 62 vrk 22 h 40 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3,95 € Sulkeutuu 62 vrk 22 h 40 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.