Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Dvd - Hamsterit - Pauli Virtanen elokuva

TV-elokuva vuodelta 1982 pääosissa Pentti Siimes ja Aapo Vilhunen.

Veikko Huovisen (1927–2009) vuonna 1957 ilmestyneeseen samannimiseen romaaniin perustuva Hamsterit kertoo nimensä mukaisesti tarinan kahdesta hamstraajasta. Maaseudun rauhaan muuttanut Rurik (Aapo Vilhunen) on voittanut lotossa päävoiton, mutta oloneuvokseksi siirtymisen lisäksi hän ei ole juurikaan voittorahoja tuhlannut. Uusi naapuri, Hamsteri nimeltään (Pentti Siimes), keksii kyllä käyttöä rahoille, sillä sulavasti puhuva mies neuvoo Rurikia hankkimaan valtavat ruoka- ja tarvikevarastot pitkää talvea varten, ettei pakkasen paukkuessa tarvitsisi edes poiketa ulkona.  

Mämmikouralta vaikuttava Rurik ottaa nopeasti vaarin Hamsterin neuvosta. Yhdessä he lähtevät pitkin kylää ostamaan erilaisia tarvikkeita ruoasta vaatteisiin ja halkoihin, joita professori Mikko Niskasen (1929-1990) esittämä isäntä heille myy. Varastot täyttyvät ja Rurik on yhä enemmän Hamsterin viisauksien pauloissa, mutta talvea ja lunta ei vaan näy.

Huovisen teksteihin perustuvia televisiosarjoja ohjanneen Pauli Virtasen televisiosovitus on varsin yksinkertaisesti toteutettu, mutta se luottaa täysin päänäyttelijöihinsä. Pentti Siimes onkin erinomainen roolissaan Vilhusen jäädessä hieman taustalle. Rurikin vaimoa esittää Kirsti Kemppainen ja sivurooleissa vilahtavat mm. Saara Ranin ja Marjatta Rinne.

Hamsterit ei ota itseään turhan vakavasti, jonka lisäksi mukana on hienoja näyttelijöitä, mikä tekee siitä miellyttävän katselukokemuksen. DVD:llä julkaistuista Huovis-filmeistä se on parhaimmistoa yhdessä Lentsun kanssa.

Kesto: 135 min

Teksti:

Ääni: Suomi

 Kunto hyvä ............ toimii kuin junan vessa:)

Kaikki myytävät kohteeni ovat yleensä käytettyjä, joten niissä saattaa olla normaalia käytön aiheuttamaa pientä kulumaa. Selvistä vioista yms. pyrin ilmoittamaan erikseen.

Odotan maksua 7 päivän kuluessa, ellei toisin sovita. Kohde lähtee postissa, kun maksu näkyy tilillä.


SUOMIVIIHTEEN KLASSIKOT 8.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

3,50 €
Ilmoitus on sulkeutunut 26.8.2018 17:39
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.