Kuvaus

Kahlekuningas (2002)

 

Tarina sijoittuu 1970-luvun Tornioon, ja sen päähenkilö on 12-vuotias Esko. Kotona ei aina ole helppoa viinaanmenevän kommunisti-isän, rocktähteydestä haaveilevan isoveljen ja sotatraumojen vuoksi puhumattomaksi muuttuneen isoisän kanssa.

Esko kavereineen joutuu hankaluuksiin ruotsalaisen poikaporukan kanssa, ja kun poikien kepposen takia hajoaa polkupyöriä, Esko on pulassa. Hän ei tunnusta osallistuneensa tapahtuneeseen, ja kaverit hylkäävät hänet petturina. Esko löytää kuitenkin Ruotsin puolelta uuden ystävän, kahlekuningas Houdinia ihailevan Patrickin. Rajoja rikkova ystävyys ei vain ole ihan yksinkertaista eikä ilo ikuista.

muovit päällä

K - 7

Kesto: 1h 29min

  Miikka Enbuske  …  Esko    Emil Lundberg  …  Patrick    Heikki Hela  …  Eskon isä Toivo    Maija Junno  …  Eskon äiti Aino    Arttu Kapulainen  …  Eskon isoveli Juhani    Sulevi Peltola  …  Eskon isoisä    Lina Hofverberg  …  Patrickin isosisko Helene    Ralph Carlsson  …  Patrickin isä    Joe Hamari  …  Sauli  

Eskon kavereita näyttelevät Mikko Lamminen, Joonas Lipponen, Petteri Siimes ja Ville Kotajärvi, ruotsalaisen jengin jäseniä Jouni Alasaukko-oja, Niklas Pelli, Andreas Riestola sekä Mattias Wiklund ja Terveet Kädet -yhtyeen jäseniä Heikki Rättyä, Rauno Hemminki, Riku Rousu sekä Ristomatti Myllylahti. Muissa rooleissa olivat Mika Koski (Kenneth), Janne Hyytiäinen (Saulin isä Martti), Reijo Kontio (Usko Keränen), Kjell Morin (ruotsalainen siltavahti), Christian Sandström (ruotsalainen poliisi), Pauli Konttajärvi (opettaja), Kaisu Koski (opettaja), Juuso Hirvikangas (lentäjä), Kimmo Taavila (lentäjä), Tero Autio (postinkantaja) ja Taisto Yrjänä (Toivon saunakaveri).

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

5 €
tai
Sulkeutuu 87 vrk 6 h 11 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 87 vrk 6 h 11 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.