Tuote on myyty käyttäjälle jns_whitelion hintaan 72 €

Kuvaus

Tämä miekka on kopio alkuperäisestä, joka löydettiin suosta v. 1870 Dybäckistä Skånesta. Alue kuuluu nykyään Ruotsiin, mutta viikinkiajalla alue on ollut osa Tanskaa. Alkuperäisen miekan ponsi, väisti ja huotran helat ovat kullattua hopeaa ja niiden eläin- ja kasviornamentit ovat anglosaksista Winchesterin tyyliä. Tuon tyylin käyttö skånelaisessa miekassa antaa olettaa että osat olisivat anglosaksista työtä, mutta saattaa se myös olla merkki siitä että 1000-luvun alun ylimystöllä vain oli paljon kontakteja Englantiin ja tyylisuunnat ja muodit kulkivat heidän mukanaan. Miekkaan kuluneesta hopean ja kullan määrästä voi päätellä varmuudella sen että se oli ylimystön miekka. Vaikka löytö onkin hämmästyttävän hyväkuntoinen, on huotran orgaaninen aine tuhoutunut. Huotran suun hela on säilynyt, mutta se oli vuosisatojen aikana hitsautunut yhteen miekan väistin kanssa. Tässä meidän kopiossamme sekä miekan väisti että huotran yhteensopiva hela on molemmat istutettu miekkaan museokappaleen mukaisesti, vaikka osat alunperin ovatkin olleet erillään. Alkuperäinen miekka on esillä Tukholman historiallisessa museossa.

Meidän (Rautaportin) miekkamme pikkutarkasti muokattuine pronssisine kahvaosineen on kunnianosoitus niin entisajan hurjille viikinkisotureille kuin mestarillisille käsityöläisillekin, olivatpa he sitten kotoisin mistä tahansa. Terä on taottu kestävästä ruostumattomasta teräksestä, on karkaistu ja lämpökäsitelty. Toledolainen terä on peilinkirkkaaksi kiillotettu, joten se vaatii minimaalista hoitoa. Dybäckin viikinkimiekka on kunnioitettava lisä kokoelmaan kuin kokoelmaan.

Helppohoitoisesta ruostumattomasta teräksestä valmistetut Marton miekat soveltuvat koristeeksi, asun osaksi, keräilyesineeksi sekä kevyisiin leikkausharjoituksiin. Materiaali ei sovellu miekkailuun toisia teräsmiekkoja vastaan tai rajumpiin leikkausharjoituksiin. Valmistaja: Marto, Toledo. Miekan mukana ei tule huotraa.

Kokonaispituus: 95,5 cm
Terän pituus: 76 cm
Kahvan+ponnen pituus: 15,7 cm
Paino: 1,8 kg
Terän leveys väistillä: 5,2 cm
Terän paksuus väistillä: 5,0 mm
Terän materiaali: 420 ruostumaton teräs
Terävyysaste: Teroittamaton

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Hinta nyt:
72 €
Ilmoitus on sulkeutunut 7.7.2020 14:08
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.
5.7. klo 0:41

Onko tämä se sama rikkoontunut miekka josta aikaisemmin kauppamme peruuntui?

poistettu-1823097
5.7. klo 12:15

tämän sain rikkoutuneen tilalle, oletko halukas uusimaan kaupat?