Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Edgar Rice Burroughs: TARZANIN PALUU. Kansikuva ja piirrokset: J. Allen St. John. Suomentanut Seppo Ilmari. Valokuvaliitteinä kahdeksan filmikuvaa Johnny Weissmullerin Tarzan elokuvista. 1978 Kustannus Oy Taikajousi, Taikaset-sarja 2 (toinen taskukirjapainos). Nidottu kirja, jossa 256 sivua ja kahdeksan sivua liitekuvia, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Tarzanin paluu (The Return of Tarzan 1913; suomennos 1965) on toinen Edgar Rice Burroughsin Tarzan-romaani. Luovuttuaan englantilaisesta arvonimestään serkkunsa hyväksi apinain Tarzan palaa Ranskaan ystävänsä luo ja joutuu huimaavien seikkailujen päätteeksi takaisin viidakkoon. Hän hankkii itselleen uusia ystäviä ja taistelee norsunluun ryöstäjiä vastaan. Hänen voitonhuutonsa kaikuu jälleen viidakossa.

 

2. Edgar Rice Burroughs: TARZAN JA OPARIN AARTEET. Kansikuva ja piirrokset: J. Allen St. John. Suomentanut Seppo Ilmari. Valokuvaliitteinä kahdeksan filmikuvaa Johnny Weissmullerin Tarzan elokuvista. 1978 Kustannus Oy Taikajousi, Taikaset-sarja 5 (toinen taskukirjapainos). Nidottu kirja, jossa 200 sivua ja kahdeksan sivua liitekuvia, lukematon, kannen alanurkassa vähän taittumaa ja muutaman alkusivun reunassa pientä kolhua, muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Tarzan ja Oparin aarteet (Tarzan and the Jewels of Opar 1916; suomennos 1967 *) on viides Edgar Rice Burroughsin Tarzan-romaani. Tarzan lähtee kohtalokkaalle matkalle Oparin aarrekammioihin, harhailee liekehtivän jumalan temppelin maanalaisissa käytävissä ja kammioissa, pelastaa Albert Werperin uhrialttarilta tietämättä, että tämä on syyllinen hänen kotinsa tuhoamiseen ja Janen joutumiseen rosvojen vangiksi. *) teoksen ensimmäinen suomennos A. J. Salonen 1923

 

3. Edgar Rice Burroughs: TARZAN JA OPARIN AARTEET. (Kansikuva ja piirrokset: J. Allen St. John) Suomentanut Seppo Ilmari. 1974 WSOY, SiniSet 131. 207-sivuinen nidottu kirja, kansien reunoissa pientä kulumaa (ks. kuva) ja takakannessa taittumaa, muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä.  

Tarzan ja Oparin aarteet (1923, 1974; Tarzan and the Jewels of Opar 1916) on viides Edgar Rice Burroughsin Tarzan-romaani. Tarzan lähtee kohtalokkaalle matkalle Oparin aarrekammioihin, loukkaantuu putoavasta kivestä ja menettää muistinsa, seikkailee liekehtivän jumalan temppelin maanalaisissa sokkeloissa. Hän pelastaa uhrialttarilta Albert Werperin - tietämättä, että tämä on syyllinen hänen kotinsa tuhoon ja Janen joutumiseen rosvojen vangiksi. Paetessaan temppelistä Tarzan kantaa kupeellaan nahkapussissa jalokiviä. Ne vievät häntä uusiin huimiin seikkailuihin.

Edgar Rice Burroughs (1875 Chicago – 1950 Encino, Kalifornia) oli yhdysvaltalainen kirjailija, joka tunnetaan erityisesti Tarzan- ja Mars-kirjasarjoistaan. Burroughs valmistui Michiganin sotilasakatemiasta 1895 ja pyrki West Pointiin, jonka pääsykokeita hän ei kuitenkaan läpäissyt. Hän oli sen jälkeen jonkin aikaa värvättynä sotilaana, mutta vapautettiin palveluksesta, kun hänellä oli todettu sydänvaivoja. Hän teki sekalaisia töitä kunnes 1911 ryhtyi kirjoittamaan tarinoita tutustuttuaan pulp-lehtien tarjontaan ja päätettyään, että hän pystyisi itse kirjoittamaan viihdyttävämpiä kertomuksia. Tuottelias Burroughs menestyi kirjoittamillaan tarinoilla hyvin. Vuonna 1912 hän julkaisi kuuluisimman teoksensa, Tarzan of the Apes (suom. Tarzan, apinoiden kuningas 1924).

 Tarzan, varsinaiselta nimeltään John Clayton III, brittiläisen lordi Greystoken poika, jätetään laivakapinan seurauksena vanhempiensa kanssa vauvaikäisenä Afrikan rannikolle. Hänen vanhempiensa kuoltua paikallisen ihmisapinoitten heimon naaras, Kala, ottaa hänet kasvatikseen. Poika saa apinanimekseen Tarzan, joka tarkoittaa valkoista ihoa. Tarzan kasvaa taitavaksi viidakon valtiaaksi ja kokee monia seikkailuja. Aikuisena hän käy Englannissa, mutta palaa Afrikkaan. Juonikuvioissa toistuvat hyvän ja pahan välinen taistelu, kadonneet kansat ja maailmat, Afrikan rikkaudet ja taistelut petoeläinten kanssa. Tarzan-sarja: Tarzan, apinain kuningas, Tarzanin paluu, Tarzanin pedot, Tarzanin poika, Tarzan ja Oparin aarteet, Tarzanin viidakkoseikkailuja, Talttumaton Tarzan (suomennettu aiemmin kahtena niteenä: Talttumaton Tarzan ja Tarzan ja valkoinen nainen), Kauhea Tarzan, Tarzan ja kultaleijona, Tarzan ja pikkuväki, Tarzan, viidakon valtias, Tarzan ja kadonnut valtakunta (suomennettu aiemmin nimellä Tarzan taistelee jälleen), Voittamaton Tarzan, Urhea Tarzan, Tarzan ja kultakaupunki, Tarzan ja leijonamies, Tarzan ja leopardimiehet, Tarzan ja tytönryöstäjät, Tarzan ja kielletty kaupunki, Mahtava Tarzan, Tarzan maan uumenissa, Tarzan Sumatran viidakoissa (suomennettu aiemmin nimellä Tarzan käy sissisotaa), Tarzan ja mielipuoli, Tarzan ja Tarzan-kaksoset, Tarzan ja haaksirikkoiset ja Tarzan ja kadonnut seikkailu.
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 108 vrk 6 h 48 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 108 vrk 6 h 48 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.