Kuvaus

Näitä kutsuttiin kansankielellä nimellä "Edison" hehkulampun keksijän mukaan. Se ruuvattiin hehkulampun paikalle ja sivussa on molemmin puolin  pistoketulpan reijät, siihen vaan töpseli ja  voitiin ikäänkuin ryöstää sähköä sivuun. Tietysti siinä oli myös paikka hehkulampulle, tämä oli ikäänkuin väli-adapteri, jonka sivuista saatiin sähköä pistokkeisiin, molemmin puolin on mahdollisuus työntää pistoketuppa sisään. Syynä oli se, että entisaikaan ei seinärasioita suinkaan ollut joka paikassa (kallista!) ja tällä näppärällä adapterilla saatiin paikka, mihin sähkökojeen töpseli (pistoke) voitiin kytkeä. TÄMÄ ON ANTIIKKI ESINE; EI KÄYTTÖÖN!  

Näiden käyttö loppui tietojeni mukaan jo noin vuonna 1950.  Huomaa, et saa liittää tätä enää verkkovirtaan 220v 50Hz, vaan tälläisten käyttö on jo kiellettyä, kuten monen muunkin antiikki tavaran.   Adapteri/haarapistoke on toki  mukava pala sähköistämisen historiaa, esim. museoon, teatteriin, antiikki-kauppaan, sähköasennusliikkeen omaan näyttelytilaan ja miksei vaikka koulun näyttelytilaan jne.. eräs ammattikoulun tai vastaavan opettaja huutaa minulta usein kaikenlaista erikoista vanhaa tavaraa, jota sitten esittelee oppilailleen, ei ihme, että Suomen koululaitosta kehutaan, koska opettajat ovat innostuneet työstään!

A06AG402 Adapteri 220v ja antiikkia noin 100v vanha. Kohde on Hampurissa, Saksa. Yhdistelen huutoja. Kanta on nykynormituksen mukaisesti E27. ( Tavallinen iso hehkulamppu ) 

Itse runko on kallista valkoista teollisuusposliinia! On ehjä, ei säröjä tai murtumia posliinissa, paino 188g.
Vanhoissa amerikkalaisissa elokuvissa näkyi, kuinka talon emäntä työnsi keittiössä sähkösilitysraudan pistokkeen katosta roikkuvan lampun Edison adapteriin ja aloitti silittämisen.

Vanhaan aikaan kun poltettiin posliinia, oli aika yleistä, että posliini raaka-aineessa oli pienen pieniä epäpuhtauksia ja ne saattoivat polttaa posliini esineen pintaan mustan tai ruskean neulankärjen kokoisen pisteen. Ne ovat polttopisteitä ja eivät ole vikoja, vaan todistavat meille, kyseessä on todella vanha antiikki posliini esine. Usein oli valmistaja Osram tai Siemens ja niitä tuotiin Suomeen Saksasta, olimme osa  suurta Venäjää tuonne vuodelle 1917 asti. Aika Venäjän Tzaarin autonomisena valtiona oli taloudellisesti hyvää, mutta pyrkimys itsenäisyyteen kyti , kuten liki kaikilla kansoilla myös yhä nykyään. Tämän kohteen ajoitan vuoteen 1910.  Suomen kansan kunniapaikka Helsingin Senaatintorilla seisoo naapurivaltion Tzaarin patsas, Aleksanteri II, koska hän oli hyvä Suomelle. Ei yksikään Suomen omasta historiasta ollut niin merkittävä, kun juuri Venäjän johtaja.....ehkä joskus siinä seisoo vieressä Putin patsas ? Historia on mielenkiintoista, harva kansa asettaa paraatipaikalle ulkomaalaisen patsaan, mutta Suomi on Suomi. ( Aina ikuisesti osa Venäjää?) 

Edisonia pidetään hehkulampun keksijänä, mutta hänen idea oli käyttää tasavirtaa  ,jolloin valoteho oli aina heikko. Todellinen sähkö elektroniikka nero USA:ssa oli mies, joka ei ollut amerikkalainen , vaan hän puhui venäjän tapaista slaawikieltä----hän oli SERBIAsta USA:aan tullut siirtolainen. Mr. Nikola Tesla oli nero, hän keksi huomattavasti tärkempiä sähkö elektroniikka alan keksintöjä, kuin Mr. Edison. , Teslan eräs nero keksintö oli mm. vaihtovirta , jolloin vasta hehkulamppu saatiin iloisesti palamaan ja kirkkaasti ! Plus paljon paljon muuta...mutta kun Mr. Tesla onneton oli ulkomaalainen, niin häntä sorrettiin. Minu silmissä Edison oli puuhastelija ja oikea nero sanakari taas oli Mr. Tesla. 

Nyt nykyaikana on eräs parin kolmen jenkin perustama autotehdas antoi kunniaa hänelle, myöhemmin sen omistajaksi tuli Etelä-Afrikasta tullut siirtolainen Mr. Elon Musk, mutta ideaa ei hänellä ollut, vaan hän oli isonrahan lompakko. Nykyaikana Mr. Teslan syntymä-kansalaisuus alkuperää haluaa omia moni maa, mutta hänen senaikainen kansalaisuus ja passi oli Serbia ja hän puhui kotikielenään serbiaa, eräänlaista Venäjä slaawi kieltä. 

Nykyisen nerokkaan LED lampun keksijä taas oli japanilainen nero, joka ensin keksi sinisen LED lampun, jolla esim. Blu-Ray diskettiä voitiin lukea. Sitten hän keksi Japanissa valkoisen LED valon,mutta hieman oudosti aina toimiva Nobel-palkintojen säätiö käänsi selkänsä hänen idealle.    Hän muutti asumaan USA:aan, koska oli japanilaisen työnantajansa kanssa riitaa ja otti USA:n kansalaisuuden, kas kas, mutta heti napsahti NOBEL palkinto LED lampusta, kun palkinnon myöntäminen  menikin USA:aan. ;)   

Moni naureskelee, että Nobel palkintojen jako on politiikkaa ja kirjallisuuden Nobel palkinnon saaja on aina kirja, jossa morkataan Kiinaa tai Venäjää tai kommunismia  ....säännönmukaisesti. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!  Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan silloin kysy tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Usein tavara on maannut laatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä ja juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !

Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. 
 Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu tällöin noudattamaan niitä toimitus-ja maksutapoja ja maksuaikoja, jotka ovat ilmoituksessa kerrottu.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

20,98 €
Sulkeutuu 59 vrk 2 h 19 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

20,98 € Sulkeutuu 59 vrk 2 h 19 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.
7.1. klo 21:55
Kysymys poistettu.