Kuvaus

Aatelistytön tie vankien ja pakolaisten ystäväksi.

Mathilda Wrede (1864-1928) on Suomen historian tunnetuimpia vaikuttajanaisia. Hänen henkilönsä ja elämäntarinansa kiehtoo jälkimaailmaa. Mikä sai huoletonta elämää viettävän aatelistytön antautumaan työhön yhteiskunnan hyljeksityimpien hyväksi? Mathilda oli jäänyt orvoksi äidistään alle vuoden ikäisenä. Isosisko Helenasta tuli hänen sisko- äitinsä. Kuvernööri-isä johdatteli tyttärensä Vaasan säätyläisten seurapiireihin, mutta ensi huuman jälkeen Mathilda kyllästyi juhlivaan elämäntapaan, joka tuntui hänestä tyhjänpäiväiseltä. Hän kaipasi suurempaa haastetta. Äkkikäänne Mathildan elämään tuli hengellisen kokemuksen myötä. Tämä teos on syntynyt monipuolisesta, osin ennen käyttämättömästä autenttisestakin materiaalista. Vahvan naisen henkilökuva piirtyy selkeänä värikkääseen aikalaistaustaan ja antaa johtolankoja Mathilda Wreden arvoituksen ratkaisemiseen. Mikä oikeastaan oli hänen suhteensa elinkautisvanki Matti Haapojaan? Entä kreivi Paul Nicolay, oliko hän muutakin kuin ystävä ja hengenheimolainen? Mathildan ystäväpiiriin kuului monia aikalaisvaikuttajia, mm. Järnefeltien perhe ja Juhani Aho. Mathildan työ vankien hyväksi kohtasi myös arvostelua ja sulki lopulta häneltä vankilan ovet. Myöhempinä vuosinaan hän suuntasi auttajantyönsä venäläisten emigranttien pariin. Mathilda Wrede oli taistelijaluonne, rajojen rikkoja, joka ei suostunut omaksumaan sitä ahdasta naisen roolia, jota hänelle tarjottiin.

1. p. 2004, Kirjapaja, 184 s. Kovakantinen kirja kansineen on mielestäni TODELLA HYV'KUNTOINEN KIRJASTOPOISTO MUOVITUKSINEEN JA LEIMOINEEN 

Postimaksut huutajalle

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

9 €
tai
Sulkeutuu 63 vrk 18 h 22 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

9 € Sulkeutuu 63 vrk 18 h 22 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.