Kuvaus

Tunnetun sotakirjailijan, Eino Pietolan, järkyttävä teos perustuu salaisiin asiakirjoihin 64.188 venäläisen sotavangin kohtalosta Suomessa vuosina 1941-1944.

Maamme sotahitorian valkoiset sivut ovat vihdoinkin täyttyneet. Tässä kirjassa kerrotaan, kuinka sotavankisasioiden hoito Suomessa järjestettiin, mikä oli suojeluskuntien rooli siinä, mihin ja miten sotavankileirejä perustettiin.

Arkaluonteinen asia käsitellään kokonaan. Asiallisesti ja tarkkoihin tutkimuksiin perustuen Pietola kertoo vankien käytöstä työvoimana, vankien huonosta asemasta - nälkä, sairaudet, joukkokuolemat, vankien ja siviilien suhteista sekä sleireillä käytetyistä rangaistusmuodoista. Heimo-aatteen toteutuminen Karjalan Kannaksella ja siihen liittyen suomalaisten harjoittama rotuerottelu ovat arkaluonteista menneisyyttämme. Niistäm samoin kuin vankien palauttamsiesta Neuvostoliittoon sekä jälkiselvittelyistä Valvontakomission kanssa Eino Pietola kertoo kiihkottomasti salaisiin asiakirjoihin perustuen.

Tämä kirja tuos esille sellaista tietoa, jonka julkaiseminen oli pitkään tietoisesti estetty...

2. p. 1987, Gummerus, 281 s. Kovakantinen kirja kansipapereineen hyväkuntoinen.Etuaukeaman omiste peitetty siistiksi.  Hintalapun jälkiä takakannessa.

Postimaksut huutajalle

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

8 €
Sulkeutuu 71 vrk 12 h 43 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

8 € Sulkeutuu 71 vrk 12 h 43 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.