Kuvaus

ELÄMÄ KUIN RUNO – YHTÄ TOSI: MUISTISSAMME JARKKO LAINE. Päällyksen piirros: Jarkko Laine. 2007 Johnny Kniga. 173-sivuinen nidottu kirja, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Elämä kuin runo – yhtä tosi: Muistissamme Jarkko Laine (2007) -kirjassa ystävät, tuttavat ja Jarkon eri rooleissa kohdanneet piirtävät moniulotteisen kuvan Jarkko Laineesta, moniulotteisesta ihmisestä. Muistokirjan on koonnut ja toimittanut Jarkon pitkäaikainen yhteistyökumppani, Kirjailijaliiton toiminnanjohtaja Päivi Liedes yhteistyössä kirjailija Torsti Lehtisen kanssa. Kirjassa muistelevat Jarkko Lainetta ihmiset, jotka tunsivat hänet eri elämänvaiheissa. Kirjoittajiin kuuluu sukulaisia, ystäviä, kollegoja, kustannusalan väkeä ja työtovereita järjestömaailmasta. Muistot kattavat ajan lapsuudesta ja kouluvuosista kuolemaa tekevän miehen sairasvuoteelle. Kirja ei ole ihailijakerhon tuottama ihannoitu kuva Jarkko Laineesta. Kirjoituskokoelman nimi Elämä kuin runo – yhtä tosi on poimittu Jarkko Laineen postuumina ilmestyneestä kirjasta.


Jarkko Laine (1947 Turku - 2006 Turku) oli laaja-alainen kulttuurivaikuttaja, intohimoinen keskustelija ja terävä kynänkäyttäjä. Oman kirjallisen tuotantonsa ohessa hän ajoi monin tavoin suomalaisen kirjallisuuden asiaa. Jarkko Laine ehti vajaassa 60 vuodessa elää värikkään ja kiihkeän elämän. Hänen kirjailijanuransa kesti 40 vuotta. Vuonna 1967 häneltä julkaistiin kaksikymppisenä kirjoitettu esikoinen runokokoelma Muovinen Buddha ja viimeisiksi ilmestyivät vuonna 2007 postuumeina Kolmas mustakantinen vihko ja runokokoelma Ensimmäinen pastis plataanien alla. Laajan kirjallisen tuotantonsa ohessa Jarkko Laine teki pitkän työrupeaman Parnasson päätoimittajana ja Suomen Kirjalijaliiton puheenjohtajana. Jos hän olisi saanut elää ikään, jossa muistelmat kirjoitetaan, hänen muistelmistaan olisi tullut kiinnostava katsaus nyky-Suomen kulttuurihistoriaan.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

12 €
tai
Sulkeutuu 118 vrk 8 h 34 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

12 € Sulkeutuu 118 vrk 8 h 34 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.