Kuvaus

Elixair E500 ilmanpuhdistaja (ovh 2150 euroa)

Seuraavalle omistajalle Suomen tunnetuimman ilmanpuhdistinvalmistajan, Elixairin E500 arvokkain huippumalli. Laitteella ikää n. 6,5 vuotta ja tämä maksoi aikanaan uutena 2150 euroa, että kaupoissa yhä n. 2000 euroa. Laite Suomen astma- ja allergialiiton hyväksymä ja suosittelema malli. Laite ollut välillä vuosia käyttämättä, koska se ollut kausiluontoisesti käytössä olevissa asunnoissamme (opiskelija-asunto, kesämökki, talossamme Italiassa jne), joissa kaikissa asustellaan vain osa vuodesta.

Soveltuu käytettäväksi niin kotikäyttöön (50 m2 - 70 m2) sekä myös avoimiin toimistotiloihin (150 m2).

Laitteen käyttöideologia eroaa muista siten, että tässä on korkeajännitteellä toimiva elektroninen suodatin, joka kaappaa mekaanisia suodattimia huomattavasti tehokkaammin pienhiukkasia, allergeeneja ym. epäpuhtauksia. Kirurgisista leikkaussaleistakin tutut sähkösuodattimet ovat tehokkaita, joskin melko hinnakkaita - mutta niiden etuna on se, että ne voidaan pestä. Laitteen käytöstä ei aiheudu käyttökuluja kuten perinteiset kuluttajamarkkinoille suunnatut laitteet, jossa erilaiset suodatinyksiköt saattavat muodostaa vuositasolla merkittävänkin kuluerän. Jos nyt ajastimella ajastaa laitteen puhdistamaan huoneen ilmaa 20 min päivässä, niin riittää että joka toinen kuukausi pesee suodatinyksikön vaikkapa suihkussa astianpesuaineella.

Tehokas, pestävä elektroninen korkeajännitesuodatin poistaa siitepölyn, bakteerit, virukset, itiöt, tupakansavun, leijuvan pölyn, homeen. Käytin tätä lääketieteen opintojeni aikana Tartossa ja muistan kuinka jo kahden viikon käytön jälkeen laitteen pestävä suodatin oli pikimustaa tervan näköistä rasvaa täynnä – tämä ilmeisesti oli nokea, joka tuli savupiipuista että autojen pakokaasupäästöistä. Nyt kesällä jätin tämän mökille päiväksi päälle, koska sisällä oli kevätsiivouksen jälkeen valtavasti leijailevaa pölyä – seuraavana päivänä pesin nuo suodattimet ja tulos oli kauhistuttava – aivan kuin joku olisi harjannut koiransa laitteen läheisyydessä. Laitteen teho on ympäristössä kuin ympäristössä kiistaton, myös ihan päivittäisessä käytössä eli leijailevalle pölylle ja näkymättömille epäpuhtauksille voit jättää takuuvarmasti hyvästit.

Laite ei ole enää uusi, mutta täysin toimiva. Edessä ritilässä on pieni murtuma, jota näkyy myös kuvassa ja vaikka pikaliimalla liimalla korjattavissa. Vedin tuon yläritilän kuvausta varten enemmän näkyviin, sillä se pysyy myös itse huomaamattomasti kasassa. Tässä meillä oli juuri muutto ja näköjään tällainen vaurio tuohon päässyt syntymään. Tuollainen 20 euron esisuodatin (eli tuollainen metalliverkko) on pestäessä saanut osumaa - en vieläkään koe tarpeelliseksi sen vaihtoa, mutta tämä ostajalle tiedoksi.

Tekniset tiedot:
• Teho: 1. nop. 63W - 2. nop. 75W
• Mitat: (L x K x S) 345 x 530 x 360 mm
• Äänitaso: 33~46 dB
• Käyttöjännite: 230 V
• Paino: 14 kg
• Väri: Leppä
• Äänitaso: 43,6 / 54,6 dB

Yleistietoa:
Pienimmät hiukkaset tunkeutuvat hengitysteiden läpi keuhkorakkuloihin asti. Epidemiologisten tutkimusten mukaan korkeat pienhiukkaspitoisuudet altistavat hengityselinsairauksille sekä sydän?ja verisuonitaudeille.


Elixair?kanavasuodattimenkyky poistaa kaikkein pienimmät hiukkaset on ylivoimainen mekaanisiin ja elektrostaattisiin suodattimiin verrattuna. Allergioista kärsiville hyvä ilma on välttämätöntä, mutta puhdas ilma saattaa myös ehkäistä allergioiden syntymistä. Ilmanpuhdistaja on yksi tärkeimmistä hankinnoista kotiin, jossa hyvinvoinnista välitetään. Raikkaassa ilmassa viihtyy ja jaksaa paremmin.


ELIXAIR PUHDISTAA SISÄILMAN


Elixair E500 on sähköisesti suodattava ilmanpuhdistin, joka pystyy suodattamaankaikkein pienimmätkin hiukkaset –myös ne, joita mekaanisilla puhdistimilla ei voi poistaa. Elixairinavulla poistat jopa 99,8 % ilman epäpuhtauksista, siitepölystä, noesta, homeitiöistä ja muista pienhiukkasista. Elixairia käyttämällä sisäilma on selvästi puhtaampaa, raikkaampaa ja helpompaa hengittää.


TEHOKAS JA EDULLINEN KÄYTTÄÄ


Elixairissa on kolmiportainen ilmanpuhdistus. Esisuodatin kerää isot pölyhiukkaset. Sähkösuodattimet keräävät itseensä pienimmätkin mikrohiukkaset. Aktiivihiilisuodatin imee hajua ja kaasuja. Esi? ja sähkösuodattimet pestään, huuhdotaan ja kuivataan 3?6 kertaa vuodessa. Siinä kaikki; et tarvitse kalliita vaihdettavia suodattimia tai muita huoltotoimia. Aktiivihiilisuodatin (jos haluat sitä käyttää) on ilmanpuhdistimen ainoa vaihdettava suodatin.

Elixair ei myöskään tukkeudu, joten huoneilman puhtaus ja tuloilman määräpysyvät muuttumattomina. Hengitysilmasi pysyy aina raikkaana!

Lisätietoja:
https://www.ilmalinja.fi/pdfesitteet/Elixair_esite2.pdf

Tässä Allergiakaupan linkki edullisemman E400 mallin

https://www.allergia-apu.fi/elixair-e400

Lisätty 14.10.2021 15:24

NB! Huomasin juuri laitetta puhdistesani että muuton yhteydessä (muutimme n. kuukausi sitten Mikkelistä Sysmään), oikeaan laitaan tullut pienehkö pintanaarmu. Nappasin tuosta kuvan, vaikka se suht´ vaikeasti havaittavissa. Mutta tämä nyt tiedoksi.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Hinta nyt:
260 €
Sulkeutuu 3 vrk 1 h 17 min
tai 5 minuuttia viimeisen tarjouksen jälkeen.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria
Hinta nyt 260 € Sulkeutuu 3 vrk 1 h 17 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.
16.10. klo 8:47

Tuleeko kaikki mainoskuvassa näkyvät filtterikasetit mukaan? Kuinka äänekäs laite on, voiko nukkua samassa huoneessa?

16.10. klo 9:09

Filtterikasetit ovat kiinteä osa kokonaisuutta. Puhdistimessa kaksi asentoa, joista tehokkain on äänekkäämpi. Laitetta ei ole tarkoitus pitää jatkuvasti päällä, vaan puhdistaa vaikkapa makuuhuone n. 15 min käytöllä ennen nukkumaanmenoa esim. ajastettuna.