Kuvaus

Ella Ojala: PELASTUNUT ALBUMI. 1991 Tammi.

122-sivuinen sidottu kirja (16,5 x 22,5 cm), kansipapereineen muovitettu kirjaston poisto, täysin ehjä ja siisti, kirjaston tarrat takakannessa (peitetty) ja esilehden alareunassa, alun ja lopun tyhjillä välilehdillä 'poistettu'-leimat, esilehden yläreunassa signeeraus ’17.5.91 Ella Ojala’, ei muita merkintöjä.

 

Pelastunut albumi (1991) perustuu neljäänkymmeneen valokuvaan. Kuvien henkilöt ovat useimmat menehtyneet tavalla tai toisella. Heistä on jäljellä vain kuva. Suosittujen muistelmaromaanien Pitkä kotimatka (1988) ja Suomi näkyy (1990) kirjoittaja Elli Ojala kertoo vanhojen valokuvien pohjalta inkeriläissukunsa vuosikymmenien takaisista kohtaloista. "Albumin olen itse pelastanut sodan jaloista 12-vuotiaana tyttösenä", kirjoittaja kertoo. Pelastunut albumi on järkyttävä todistus ahdingosta ja pelosta, karkotuksista ja kuolemasta mutta myös lämpimästä elämänuskosta ja suomalaissyntyisiä kannattavasta lujasta yhteenkuuluvuuden tunteesta.

 

Ella Ojala (o.s. Makara, s. 1929 Lempaala, Inkeri, Neuvostoliitto) tuli Suomeen pakolaisena 1941. Hän oli yksi niistä harvoista inkeriläisistä, jotka sodan loputtua saivat jäädä maahan. Hän oli lopettanut perusopinnot Neuvostoliitossa ja on suorittanut aikuiskasvatuksen ja slaavilaisen filologian opintoja Tampereen yliopistossa. Hän on työskennellyt Tampereen kaupungin matkailuoppaana, opettajana ja tulkkina. Nyt hän on eläkkeellä ja toimii kirjailijana. Ojalalle on myönnetty Tampereen kaupungin luovan kirjallisen työn palkinto 1989 ja 1991. Ella Ojala on kuvannut lapsuuden- ja nuoruudenkokemuksiaan muistelmaromaaneissa Pitkä kotimatka (1988), Suomi näkyy (1990) ja Ensimmäinen kevät (1994). Pelastunut albumi (1991) kertoo inkeriläisten järkyttävistä kohtaloista sodalta säilyneen perhealbumin kuvien valossa. Inkeriläistä kansanperinnettä, sananlaskuja ja sanontoja Ojala on kerännyt kokoelmaansa Sananlaskuja, tarinoita, mielleyhtymiä (2000).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

8 €
tai
Sulkeutuu 92 vrk 17 h 24 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

8 € Sulkeutuu 92 vrk 17 h 24 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.