Kuvaus

Yashica -U  on elokuvakamera, mikä käytti 8mm filmiä, oikeastaan 16mm filmiä, siitä valoitettiin ensin toinen puoli ja sitten toinen puoli. Sen kuvakoko oli oleellisesti pienempi, kuin myöhemmin markkinoille tullut Kodak Super 8 kasetti-periaatteella toimivat elokuvakamerat. 
Alkujaan toimivat kaikki elokuvakamerat vieterivoimalla, mutta tämä japanilainen uutuus käytti akkua, tai paremminkin paristoja eräänlaisessa kotelossa. Se oli ratkaiseva tekninen edistysaskel ja jälleen plussapisteet kohti Aasiaa ja Euroopan kameratehtaat Saksassa, Ranskassa, Sveitsissä saivat ensinmäiset korvapuustit Aasian teknikoilta...Aasia alkoi mennä  kohti kehityksen kärkeä....ja ohittaessaan  meidät he vilkuttivat iloisesti Euroopalle ja USA:lle.....tuntui kuin alkaisi maailma muuttua ? Kauhea tunne, Eurooppa jäi jälkeen ? 

Kamera ja optiikka messuilla mumisivat saksalaiset kamera tehtaat mm. näin: " Entä jos olet kuvaamassa vaikka Afrikassa, onko sinulla silloin mukana repullinen paristoja ?" 

 Teknologian kehitys ja innovaatio oli juuri silloin lipsumassa Euroopasta ja USA:sta kohti Aasiaa, pääasiassa kohti Japania. Kiina eli vuonna 1965 omia kultuuri vallankumouksiaan ja uskoi lujasti kommunismin ylivoimaisuuteen, he olivat vielä Marx ja Lenin ideologian pauloissa. Venäjä oli sosialistinen kohti kommunismia pyrkivä maa,  heidän valtion nimi oli silloin Neuvostoliitto ja heilläkin oli uskoa, että heidän talousmalli on oikea. Eurooppa ja USA myhäilivät tyytyväisyyttä itseensä, me johdamme maapalloa ja Afrikka oli sekava sekasotku keskenään riiteleviä maita, ainoa valopilkku oli Etelä-Afrikan Tasavalta, siellä vallitsi kuri ja järjestys....vielä.

Kamera on harvinainen sen lisävarusteiden takia, pistooli kahva, kaikki original ostokuitit, käyttöohjeet,
ja vika, jonka tiedän, on se, että valotusmittarin paristokotelon kansi oli muovia ja se on "korkannut".
Sen voisi ehkä tehdä alumiinista?  Myös akku kotelon pidin sisällä, on arvoitus, kuinka se alkujaan oli, sitä en tiedä.
Kaikki linssit ja objektiivit ovat ihan OK, ei naarmuja tms. Jonkinmoinen laukku on mukana. Kameran tekee mielenkiintoiseksi juuri sen lisävarusteet jne..
Koko ilman pistoolikahvaa on 14x19cm paksuus 6cm ja sarjanumero on UC3030254 Japan. Kamerassa oli myös kaukokäyttö ohjain, esim. luontokuvauksiin tai kohtauksiin, missä haluttiin itse olla mukana tms. Oli paljon kuvauksia, joissa kameran käyttäjä halusi myös itse olla "päätähti "....
Paino itse kameralle ilman lisävarusteita on 1,3kg


Kameran tarkka ikä on 60 vuotta, mikä selviää myös ostokuitista!!!
====================================================
CA03AG201d Kamera elokuvakamera käytetty vanha upea ja aika harvinainen lisävarusteet , Kohde on Hampurissa, Saksa. 

Kun myöhemmin alkoi pien-elokuva kamera tuotanto todella pyöriä, alkoi se USA:n Kodak tehtaan toimesta, keksittiin Super 8 kasetti. KODAK kasetin keksiminen oli tärkeää, sillä keskitason amerikkalainen kuluttaja ei ikinä osaisi pudotella filmiä kameraan itse, vain valmis kasetti oli mahdollista osata asentaa...kun se vielä oli idioottivarma, meni sisään vain yhdessä asennossa.   

Amerikkalaiselle "jenkki " kuluttajalle on kaiken oltava hyvin yksinkertaista ja helppoa, sekä myös halpaa. Keskiverto kuluttaja Yhdysvalloissa oli ja on yhä melko rahaton....rahaa on, mutta se on kaiken maailman tavarassa kiinni ja luottokorttien luottoraja  on maksimissaan ...monen kuluttajan vapaa pelivara on ahdas ,  tiukka.  

Eli oli jotain teknistä ideaa yhä olemassa, yhä ilman Aasiaa. Sitten Japani esitteli oman kasetin FUJI, joka oli älykäs, mutta sitä ei myyty joka paikassa ja siksi sen idea tyrehtyi...markkinoiden valtaamiseen tarvitaan paljon rahaa ja paljon isoja puheita ja lupauksia...

Kameroita, jotka käyttivät tätä Kodak super 8 kasettia tulvahti markkinoille kymmeniä eri malleja ja vain Saksalainen Leica Leitz tms, on nykyään keräily tavaraa, muuten on Aasia valmisteinen Super 8 Elokuvakamera usein arvoltaan vain 5-15 euroa, usein sillä on enemmän tunnearvoa.  ( Odota vielä noin 30v ja Kodak kasetti super 8 elokuvakamerat ovat harvinaisia ja maksavat hieman enemmän.   Monet pyytävät Kodak kasetti kameroista jopa 50 Euroa ja yli....se on liikaa !

Myöhemmin jäi teknisen kehityksen jalkoihin myös KODAK  USA ja digitaalikuvaus pyyhkäisi mennessään  koko yrityksen liki historiaan.   Kodak johto ei seurannut aikaansa, vaan USA firman johto nukkui Prinssessa Ruususen unta.       Aasia on nykyään se järjen ja kehityksen alue, tulevaisuus on Aasiassa, Go East Young Man !   Aasia ei nuku koskaan. Ihmiskunnasta jo nyt 60% asuu Aasiassa. 

Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, kohtuullinen postimaksu! Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske pankin tilille

  Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja VAIN se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka OLETAT olevan mukana, mutta ei ole kuvassa, sitä ei ole mukana!  Siis katso valokuvaa tarkkaan ja mielelläni meilaan lisäkuvia, jolloin saat varmuuden siitä, että kohde on toiveidesi mukainen.
Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina OPTINEN tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "HYVÄ" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Jos TIEDÄN, että on VIKAA, tietysti kerron sen AINA!
Koska kaupan on KÄYTETTY tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita KÄYTÖN JÄLKIÄ, tai huutamasi vaikka esim. kahvinkeitin ei toimikaan tms.  
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !!!

Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Ostan ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu, tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. 
 Etäkauppa sisältää aina mahdollisuuden pettyä, näin käy meille kaikille ja jopa usein, sellaista se vaan on.  Mieti, soveltuuko tälläinen kauppatapa sinulle ollenkaan, sillä on paljon kuluttajia, jotka eivät osta milloinkaan käytettyä  tavaraa näkemättä ja kokeilematta sitä, se sisältää RISKIN!!!
 Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ENNEN huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu noudattamaan 
niitä toimitus-ja maksutapoja, jotka on ilmoituksessa kerrottu, esim. en hyväksy mitään rahasiirtoja Western Union avulla  vaikkapa Afrikasta, vaan kaikki kaupan EHDOT ovat  juuri ne, mitkä on ilmoituksessa mainittu, poikkeuksia ei ole.
Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 29 vrk 18 h 14 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

19,50 € Sulkeutuu 29 vrk 18 h 14 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.