Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

TEKIJÄN MUISTELMIA TALVI- JA JATKOSODASTA

-Tekijä valmistui lentoupseeriksi 1933. Tämän jälkeen koulutettiin hävittäjälentäjäksi. Talvisodassa oli Hävittäjälaivue 24:n kolmannen lentueen päällikkö. Koneina heillä oli FR-hävittäjät (Fokker D XXI) parhaat suomalaiskoneet. Hän osallistui sotatoimiin koko sodan ajan. Ampui toisena sotapäivänä venälaisen pommikoneen alas. Seuraavana päivänä hänet ampui ilmatorjunta alas - oma patteri!

-Keväällä 1940 oli siinä ryhmässä joka nouti Trollhättänin kaupungista Suomen talvisodan aikana ostettuja Brewster-hävittäjiä, jotka tuolloin veti vertoja kaikille muille hävittäjille maailmassa.

-Jatkosodan hyökkäysvaiheen oli Brewster-lentäjänä itä-Karjalassa ja Aunuksessa. Marraskuussa 1942 siirretään Tiedustelulaivue 30:n komentajaksi, jossa koneina oli mm. sotasaaliskoneita I-153 ja Vaspi-FR:ta.

-1943 komennetaan Hävittäjälentolaivue 34:n komentajaksi. Sen kalustona olivat parhaat Messerschmitt 109 G 2-koneet. Hän on mukana kun koneita haetaan Saksasta lisää ja tuodaan Suomeen lentäen.

-Osallistui ankariin torjuntataisteluihin 1944 sodan loppuun asti. Sodan jälkeen julkaistussa luettelossa alasammutuista viholliskoneista oli kolmas suomalaislentäjä 51-pudotuksella. Sai Mannerheim-Ristin 18.6.44.

-Kovakantinen, 1955-painettu, 198-sivuinen, runsasti kuvitettu.
-Kansipaperit puuttuvat, kannet kuluneet, selustaa teipattu, lehdillä pieniä tahroja, muuten hyväkuntoinen.
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

12 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 29.10.2017 14:32

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.