Kuvaus

Elvi Saari: Ei minulta mitään puutu: Elämäni viittakiviä

  • WSOY, 1985
  • kovakantinen, 300 sivua, kuvitettu
  • Kirjaston poistokirja, jonka kannet on suojattu tarramuovilla. Sisällä vanohja leimoja ym. asiaan kuuluvaa, muutoin siiti ja hyväkuntoinen kirja.

Viittakiven yliopiston rehtori Elvi Saari (1910-1985) oli yhteiskunnassamme moniaalla toiminut vaikuttaja. Syntyjään kannakselaisena hän eli läheltä Karjalan kansan kohtalot, sodanjälkeisessä Lapissa hän oli kveekareitten mukana todistamassa hävitetyn maan nousua tuhkasta uuteen elämään. Hän toimi muun muassa opettajana Rovaniemellä Rovalan Setlementissä.  Vaikuttavimman elämäntyönsä Elvi Saari teki kuitenkin Hauholle vuonna 1951 perustetun Viittakiven kansainvälisessä opistossa, jossa hän toimi rehtorina aina opiston perustamisesta eläkevuosiinsa saakka.

Elvi Saaren persoonallisuus ja kasvatukselliset näkemykset loivat sen "viittakiven hengen", josta tänäkin päivänä puhutaan. Elvi Saaren ennekkoluuloton, uuteen avautuva mieli saattoi hänet mm. joogan pariin, ja hänestä tuli alusta alkaen Suomen Joogaliiton johtava voima. Tehtäviinsä hän ammensi voimaa syvästä elävästä Jumala-suhteestaan. Hänen elämänsä johtoajatus oli: Kaikki riippuu siitä, miten kokonaisina antaudumme Jumalan käsiin.

hakusanat: Lappi Lapin sota jatkosota jooga uskonto kristinusko Settlement-liike Rovaniemi Hauho Työpalveluleirit Pirkkalan työpalvelukeskus Sigfrid Sirenius Topi Tarkka työleirit jälleenrakennustyö kveekarit ekumenia Suomen historia elämänkerrat muistelmat

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

5 €
tai
Sulkeutuu 15 vrk 19 h 17 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 15 vrk 19 h 17 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.