Kuvaus

ERITTÄIN harvinainen ja näyttävä, navigointi instrumentti Navis-Atsimuutti joka on valmistettu ruotsissa noin vuonna 1900.

Laitteen käyttötarkoitus liitty atsimuuttikulman mittaamiseen (tarkoittaa ilmeisesti "suunnan horisontaalista komponenttia joka mitataan horisonttia pitkin...") Siitä saadan lukema jolla voidan korjata laivan magneettisen kompassin poikkeama... (Tässä vielä englanninkielinen teksti niin jokainen voi tulkita siitä itse. "This compass correcting azimuth circle was designed to take celestial observations to check for deviation of a ship's magnetic compass." ) 

Tähystysosa kääntyy lähes mihin suuntaan ja kulmaan tahansa. Kuten viimeisestä kuvasta käy ilmi laite on ripustettu koteloonsa kuten laivakompassi joten se pysyy vaakatasossa myös merenkäynnissä. Laite on noin 40 cm korkea ja painoa sillä on peräti runsaat 12 kiloa!  

Todella näyttävä ja hieno, sekä harvinainen laite!  Meri-antiikkia parhaimmillaan! 

Katso lisää vanhoja teknisiä laitteita : PAINA TÄSTÄ
ja
Katso myyjän (Hondius) muut myytävät tuotteet TÄSTÄ

Tervetuloa tutustumaan esineeseen paikan päälle ennen ostopäätöstä. Laita yksityisviesti tai yhteystiedot kohtaan "kysymykset" niin sovitaan ajasta.

***Muistathan että kun ostat antiikkiesineen, raha ei ole hävinnyt mihinkään, se on on vain väliaikaisesti esineen muodossa. Hyvän antiikkiesineen voit aina halutessasi myydä eteenpäin.***

Hakusanat: technica, meriantiikki, meri antiikki, meri-antiikki, nautical, nautiska antikviteter

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 3 vrk 23 h 54 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

600 € Sulkeutuu 3 vrk 23 h 54 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.