Kuvaus

Vincent van Gogh 1853-1890

Erilainen henkilökuva suuresta taiteilijasta. Miten sairaus voi vaikuttaa luovuuteen?

Tässä runsaasti kuvitetussa kirjassa professori Erkki Kivalo tarkastalee Vincent van Goghin elämää ja taidetta hänen sairautensa valossa. Vincent van Goghin taiteilijaura kesti vain 10 vuotta ja parhaat työnsä hän maalasi kolmena viimeisenä vuotenaan. Vuonna 1888 van Goghin mahdollisesti jo pitkään piilevänä ollut sairaus puhkesi esiin rajuna ja näkyvästi. Hän mm. leikkasi palan korvanlehdestään Paul Gaugainin vierailun aikana, käyttäytyi sekavasti ja vainoharhaisesti.

Kivalo käy läpi van Goghin myrskyisät, vahvojen tunnelatausten värittämät elämänvaiheet ja keskittyy viimeisen taiteellisen kauden ja sairauden väliseen suhteeseen. Vaikuttivatko Vincent van Goghin taiteeseen ohimolohkoepilepsian aiheuttamat näköhallusiaatiot ja olivatko hänen maalauksensa neron ekspressionistisia tulkintoia tunnetiloistaan?

Lisäksi Kivalo kertoo myös musta taiteilijoista ja säveltäjistä, joiden ainutlaatuisiin saavutuksiin saattaa olla osansa lievällä aivovauriolla ja epilepsialla.

1. p. 1889, Otava, 208 s. Pehmytkantinen kirja kansineen on mielestäni vielä hyväkuntoinen. Tosin etuaukeamalla on lääketehtaan tarra.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

8 €
Sulkeutuu 64 vrk 16 h 5 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

8 € Sulkeutuu 64 vrk 16 h 5 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.