Kuvaus

[AC616]

KLIKKAA KUVA ISOMMAKSI

Kuvanmukainen, hyvässä iskussa oleva nidottu painos SUOMALAISUUDEN  diggareille

KATSO MYÖS MUUT KOHTEENI, SILLÄ LAITAN NYT TÄNNE PALJON VASTAAVAA MATSKUA.

Erlend Loe: TOSIASIOITA SUOMESTA

"Ja suomalaisilla on Kalevala, helkkari sentään, Kalevala, muinaiseepos vai mikä se nyt on, olen nähnyt siitä otteita televisiossa, kummalliset partaveikot juoksentelevat ympäriinsä ja laulavat ja uhraavat naisia ja toisiaan jumalalle ja vaikka kenelle. Ja heillä on poroja, heillä on kasapäin kaksoisvokaaleja ja heillä on viinaa.
Tiedän Suomesta vaikka mitä."

Maailman hajanaisuus ja eri kulttuurien välinen etäisyys paljastuu konkreettisesti, kun Tosiasioita Suomesta -romaanin päähenkilö, median avulla kuluttajia manipuloimaan tottunut mainosalan ammattilainen, saa tehtäväkseen laatia Suomesta kertovan esitteen, vaikkei ole koskaan käynytkään Suomessa eikä tiedä Suomesta mitään – joukkoviestimien välittämää valikoivaa totuutta lukuun ottamatta. Alkaa armoton tiedon metsästys: onko Suomessa muutakin kuin Sibelius, sauna, Nokia ja Marimekko sekä kasapäin itsetuhoisia juoppohulluja tai muulla tavoin mieleltään sairaita?

Norjalainen Erlend Loe kuvaa valloittavan estottomalla tyylillään hämmentyneen päähenkilön harvakseltaan katkeilevien, mutta laajalti rönsyilevien ajatusten kautta, millaisia seurauksia voi olla sillä, että auto on hinattu pois eräänä sellaisena aamuna, jolloin sitä olisi kipeästi tarvinnut. Uusia haasteita, uusia ihmissuhteita, koko elämä mullistuu. Ja kaiken keskellä: syntyykö esitteestä koskaan mitään valmista?

Humoristisesta asenteesta ja älyttömistä, absurdiutta hipovista juonenkäänteistä huolimatta pelot, ongelmat ja ahdistus koskettavat. Kaoottisena massana virtaavan maailman keskellä yksi jos toinenkin saattaa toisinaan kaivata jotain, mistä ottaa tukea.

”Kirja on naiiviudessaan niin huvittava, että se saa poskilihakset nytkymään ylöspäin vähän väliä. Siinä nauretaan yhtä aikaa suomalaisille, norjalaisille ja ennen pitkää koko ihmiskunnalle.
Suomalaisille kirja on herkku.”
– Ilkka Hynninen, Aamulehti

Tosiasioita Suomesta ei kerro sen kummemmin tosiasioita kuin Suomestakaan, tai ehkä tosiasioita, mutta enemminkin oman pään tosiasioita kuin yleisiä, tavalla, joka aluksi pelkästään harmittaa ja turruttaa, mutta jota ei kerta kaikkiaan voi jätää lukematta.”
-Seppo Turunen, Kainuun Sanomat

”Kirjaa voi haastavuudessa verrata vaikka James Joycen Odysseukseen. Jopa kolmesataasanaiset lauseet soljuvat paperilla kuin tajunnanvirta, kuin vesi.”
-Arto Tuominen, Tiedonantaja

”Vähemmän naiivi, vähintäänkin yhtä super. Loen uusi romaani tuntuu sekä tärkeältä että täysin välttämättömältä kirjalta.”
– Dagsavisen

Suomennos Outi Menna

Otavan Kirjapaino Oy - Keuruu 2010

VOITTOHUUTO ja PK. 2.15e  TILILLE ja TUOTE POSTIIN.   

PK.  on viitteellinen ja se veloitetaan ostohetkellä POSTI:N hinnaston mukaan. POSTI vain tuntuu nostavan hintoja niin tiheään, että kohteessa saattaa olla jo huudon päättyessä "vanha Postitus hinta" :-Edelliset korotukset olivat: 05/18, 10/17, 04/17, 01/17, 11/16, 02/16, 02/15, 01/14, 06/13 ja 10/12

PS. Valitettavasti en ole ennustaja, enkä ole myöskään postissa töissä,  joten en voi tietää noista korotuksista ennakkoon, mutta  pyrin silti  aina pitämään tiedot ajantasalla, mutta minulla on vaan niin paljon kohteita myynnissä, että ei toivoakaan aina korotusten tullen päivittää tietoja ajantasalle, siinä menisi nääs päiviä / viikkoja

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 39 vrk 22 h 59 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

2,50 € Sulkeutuu 39 vrk 22 h 59 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.