Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus


Anna Kortelainen - Berndt Arell

"RANSKALAINEN ERNEST MEISSONIER (1815-1891) oli aikansa menestyksekkäimpiä taiteilijoita. Hän oli niin nuoren Albert Edelfeltin kuin Gunnar Berndtsoninkin arvossa pitämä esikuva näiden tullessa 1870-luvulla Pariisiin.

Meissonier'n tie taiteen pariin ei ollut mutkaton. Häneltä puuttui muodollinen koulutus, eikä hän niin ollen kuulunut Pariisin taiteen sisäpiiriin. Hänen ensimmäisten maalaustensa innoittajia olivat 1600-luvun hollantilaiset laatukuva-maalarit, ja juuri laatukuvista tuli hänen erikoisalansa. Parhaiten hänet tunnetaan rokokoosisäkuvistaan, joissa 1700-luvun herrasmiehet ovat uppoutuneet heiltä siihen aikaan odotettuihin askareisiin: lukemaan, maalaamaan, kirjoittamaan, musisoimaan tai pelaamaan. Meissonier on pienten muotojen ja idyllin maalari. Hän on tavoittanut maalauksiinsa täydellisen silmänräpäyksen ja harmonian.

Näyttely ja kirjan artikkelit lähestyvät ranskalaista salonkimaalaria uudesta, kenties yllättävästä näkökulmasta. Anna Kortelaisen ja Berndt Arellin tulkinnat, jotka monin kohdin risteävät toisiaan, tuovat taiteilijasta näkyviin uuden puolen. Miesten kesken on tutkielma miesten välisestä sosiaalisesta yhdessäolosta, veljeydestä ja maailmasta, joka näyttää olevan kemiallisen puhdas perhe-elämästä, naisista ja lapsista." (takakansi)


Helsingin kaupungin taidemuseon julkaisuja no 79. Minerva Kustannus Oy 2004. Kovakantinen. Suomen ja ruotsinkielinen.


Hieman kulumaa.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

4 €
Ilmoitus on sulkeutunut 13.8.2018 8:36
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.