Kuvaus

[AC316]

KLIKKAA KUVA ISOMMAKSI.

Kuvanmukainen, HYVÄSSÄ ISKUSSA OLEVA  kovakantinen painos Sotahistorian Suomi 2. maailmasodassa ym. vastaavien diggareille.

MAKSAA TILATTAESSA 20,60e + PK -> KATSO https://www.booky.fi/tuote/anttala_esa/elokuun_kriisi_1940/9789512348190

Esa Anttala: Elokuun kriisi 1940

Legendaarinen kuvaus välirauhan aikaisista tiedusteluretkistä

Kesällä 1940 Suomi eli jatkuvassa uhan ja pelon ilmapiirissä. Talvisodan jälkeinen rauha oli luonut uuden, entistä monin verroin pitemmän ja käytännössä linnoittamattoman kaakkoisrajan, eivätkä Neuvostoliiton toimet olleet omiaan herättämään luottamusta. Viimeistään Baltian maiden jouduttua miehitetyiksi Suomen sodanjohto alkoi pelätä puna-armeijan yllätyshyökkäystä uuden rajan yli.

Karjalan kannakselta oli saatava tietoja hinnalla millä hyvänsä - jos siellä havaittaisiin suurien sotilasosastojen liikkeitä, hyökkäys olisi tulossa. Suomen sotilastiedustelun oli lähetettävä luotettuja miehiä rajan yli tiedusteluretkille. Anttalan teksti kuvaa näiden retkien kokemuksia, kahden miehen seikkailuja puna-armeijan hallitsemalla Kannaksella. Miehet olivat jatkuvassa hengenvaarassa ja täysin oman onnensa nojassa, mutta heidän odotettiin tuovan Suomen kannalta elintärkeitä tietoja.

----------------------

Sotilaallinen kaukopartio ei sodan aikana ole mikään ihme, vaikka onkin vaarallisimpia tehtäviä. Vakoilupartio rauhantilan vallitessa on toisenlainen asia, varsinkin jos sodan syttyminen on aavisteltavissa. Anttala on tämän kirjansa rakentanut välirauhan aikana tehtyjen tiedustelupartioretkien varaan. Polkupyörällä ajetaan pitkin Kannaksen teitä ja hyvällä onnella selvitään, vaikka "silmiä oli kuin kalapiiraassa", kuten kirjailija asian ilmaisee. Hirtehishuumori pitää miehet pystyssä. Asiaan kuuluu myös, että omat rajamiehet pidättävät partion ja että partiomiesten joukkoon onnistutaan soluttamaan vastapuolen miehiä. Asia ei vain enää tunnu riittävän: kaikki on hyvin yleistä eikä kertomuksesta enää löydä mielenkiintoisia yksityiskohtia, jotka aikanaan ovat saattaneet sodan käynyttä miespolvea kiinnostaa. Nuoret eivät näistä ole koskaan välittäneet, nyt tuskin moni muukaan.

6. painos

Kariston Kirjapaino Oy - Hämeenlinna 2011

MANNERHEIM - TÖRNI - SIMO HÄYHÄ - VALKOINEN KUOLEMA - MAROKON KAUHU JUUTILAINEN - RAATTEEN TIE - KOLLAA KESTÄÄ - PRO PATRIA -

VOITTOHUUTO ja PK. 1.80e  TILILLE ja TUOTE POSTIIN.  

KATSO MYÖS MUUT KOHTEENI, SILLÄ TOISTAISEKSI PK:lla 5,95e saa tulemaan 1 kg tavaraa ja PK:lla 6,95e saa tulemaan jo 10 kg tavaraa.

PK.  on viitteellinen ja se veloitetaan ostohetkellä POSTI:N hinnaston mukaan. POSTI vain tuntuu nostavan hintoja niin tiheään, että kohteessa saattaa olla jo huudon päättyessä "vanha Postitus hinta" :-Edelliset korotukset olivat: 02/16, 02/15, 01/14, 06/13 ja 10/12

PS. Valitettavasti en ole ennustaja, enkä ole myöskään postissa töissä,  joten en voi tietää noista korotuksista ennakkoon, mutta  pyrin silti  aina pitämään tiedot ajantasalla, mutta minulla on vaan niin paljon kohteita myynnissä, että ei toivoakaan aina korotusten tullen päivittää tietoja ajantasalle, siinä menisi nääs päiviä / viikkoja

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

6,95 €
Sulkeutuu 85 vrk 7 h 32 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6,95 € Sulkeutuu 85 vrk 7 h 32 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.