Kuvaus

Love kirjat 1980 Pokkari

1.painos

Jälkisanat Peter von Bagh

Aika on näyttänyt Viimeiselle ruhtinaalle paikan F. Scott Fitzgeraldin (1894-1940) kertojantaiteen huipulla. Kuuluisa kriitikko ja teoksen toimittaja Edmund Wilson määritteli tämän Fitzgeraldin jälkeenjääneen teoksen merkityksellisimmäksi Hollywoodia käsitteleväksi romaaniksi.

F. Scott Fitzgerald, joka oli 20-luvun nuori kirjallinen sensaatio, kadotetun sukupolven kuvaaja, päätyi yksityisessä ja kirjailijan elämässään 30-luvun puolivälissä täyteen murtumiseen: taiteellisen halvaantumisen merkit olivat selvät. Viimeiset elinvuotensa Fitzgerald vietti Hollywoodissa, kirjoitti elokuvien käsikirjoituksia, koki uuden taiteellisen nousun, joka huipentui tässä hehkuvassa ja ironisessa romaanissa Hollywoodin suuruudenajasta, mahtavien tuottamoiden ja ”moguleiden” eli viimeisten ruhtinaitten aikakaudesta. Viimeisen ruhtinaan päähenkilö Monroe Stahr on Fitzgeraldin jännittävin henkilöluomus suuren Gatsbyn rinnalla: Stahrin muotokuvassa unelma, vallan huimaus ja lähestyvän tuhon merkit muodostavat intensiivisen ykseyden

Viimeinen ruhtinas jäi Fitzgeraldilta kesken, mutta tähän painokseen sisältyvien luonnosten ja vaihtoehtoisten materiaalien ansiosta teos kasvaa paitsi hienoksi romaaniksi, myös kuvaksi kirjailijan etsinnästä.

Ei merkintöjä

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 118 vrk 9 h 45 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 118 vrk 9 h 45 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.