Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Federico García Lorca: Yerma. Poema trágico en tres actor y seis cuadros

  • Edición de Ildefonso-Manuel Gil
  • Catedra Letras Hispánicas, decimoseptima edición, 1993
  • pokkari, 11 sivua, muutama kuva
  • kannessa pintakulumaa ja pieniä ryppyjä, kirjan sisällä paljon espanjaksi kirjoitettuja selityksia ja muistiinpanoja jotka liittyvät itse teokseen

Yerma (1934) es una obra teatral popular escrita por Federico García Lorca que desarrolla una tragedia de ambiente rural. El tema principal es instinto frente a represión, ya que Yerma lucha porque su instinto le dice que debe ser madre, pero no lo logra, y por eso termina odiándose. Por un lado, a través de un gesto radical, se libera de la esterilidad de Juan aunque no de su tragedia personal. Por otra parte, la determinación de Yerma de matar a Juan obedece en parte a su deseo de cumplir con una función impuesta por la sociedad; quiere tener hijos como las mujeres casadas que viven a su alrededor.

Consciente del éxito del drama rural de teatro, Lorca elabora estas tragedias basándose en una conjugación de mito, poesía y sustancia real, tratando de retratar a una mujer a su vez oprimida y segura de sí misma.

Yerma on espanjalaisen Federico García Lorcan tragedianäytelmä, joka valmistui 1934 ja kantaesitettiin samana vuonna Madridissa. Sen tarina sijoittuu Andalusiaan, ja näytelmän ja sen lapsettomuudesta kärsivän päähenkilön nimi tarkoittaa suomeksi autiomaata.

Nuori ja terve Yerma uskoo, että jos nainen ei synnytä lapsia, veri muuttuu myrkyksi. Lapsettomaksi jääminen vuosien yrittämisen jälkeen vaikuttaa kuitenkin olevan hänen ja aviomies Juanin yhteinen kohtalo. Lorca antaa ymmärtää, että syynä on se, ettei Yerma osaa nauttia seksistä, mutta onko syynä sittenkin Juanin hedelmättömyys? Eräs toinen lapseton nainen ei valita, vaan antaa arvoa itselleen ja iloitsee elämästä.

Yerma menee vuorille rukoilemaan muistomerkille, jonka uskotaan auttavan lapsettomia. Vanha nainen lähestyy siellä Yermaa ja houkuttelee tätä lähtemään oman poikansa naiseksi. Heitä vakoileva Juan uskoo, että kieltäytymisellään Yerma olisi lopultakin hyväksynyt heidän lapsettoman liittonsa. Hän ja Yerma palaavat yhteen, mutta Yerma kuristaa Juanin kuoliaaksi...

Kirjan alussa alukanat (introducion) joka kertoo espanjan kielellä kirjaliljatast ja teoksesta.

hakusanat:  näytelmät tragediat Espanja espanjalainen kirjallisuus klassikot näytelmät espnajan kieliset kirjat teater teaterpjäser tragedier spanska litteratur på spanska

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

0,50 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 12.12.2017 11:02

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.