Kuvaus

Lori Reid: Förstå dina drömmar: En bok om drömtydning

  • BonnierCarlsen, 2002
  • inbunden bok, kartonnage, 144 sidor
  • Små skavanker på pärmen, annars är boken i gott skick

Beskrivning:

I Förstå dina drömmar kan du utforska vad som egentligen händer i huvudet när du sover och vad dina drömmar kanske betyder. Du får läsa om våra vanligaste drömteman från flygning till sex - och du får lära dig tolka dina egna drömmar med hjälp av en omfattande uppslagsdel från A till Ö.

Men det är inget veckotidningsalfabet, där en dröm om en groda automatiskt leder till högsta vinst. Nej istället får du veta varför det är så viktigt att sova för att må bra, om drömmar är nyckeln till vårt sanna jag, om vatten speglar våra känslor, om en fjäril betyder att man är flyktig eller varför vi drömmer mardrömmar.

Författaren gör också en grundlig genomgång av olika synsätt och teorier kring drömmar från den äldsta till den allra senaste forskningen. Hon ansluter sig till den analytiska drömskolan som utgår från att drömmar är ett budskap från det undermedvetna till en själv som snarast anses vara det medvetna. Drömmarnas berättarteknik utgår ofta från talesätt eller ordvitsar och associationer till exempel kan en dröm om en krokodil anspela på krokodiltårar, det vill säga falskt känsloutspel.

Allt är mycket seriöst skrivet utan att för den skull bli tungt och teoretiskt. Genom hela boken löper en röd tråd: genom att lära sig tolka symboler kan man lära känna sig själv och sina känslor. Man tränas i att se den symboliska innebörden av olika företeelser vilket man kan ha nytta av även i andra sammanhang. Det finns dock inga diktat eller schablonmässiga tolkningar, utan man uppmanas hela tiden att sätta symbolerna i relation till den aktuella situationen och de känslor man har inför den.

sökord: drömtydning psykologi drömpsykologi psykoanalys det omedvetna det undermedvetna symbolik symboler drömsymboler självkännedom vanliga drömmar varför drömmer vi återkommande drömmar problemlösardrömmar profetiska drömmar drömanalys bildspråk i drömmar unet unien tulkinta psykologia unien symbolit

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

1 €
tai
Sulkeutuu 109 vrk 6 h 21 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

1 € Sulkeutuu 109 vrk 6 h 21 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.