Vantaan Antikvariaatti Oy
Olemme alan suurimpia toimijoita Suomessa. TUOTETIEDOISTA POIKETEN KIRJOJA EI VOI NOUTAA. Toimitamme tilatut tuotteet postin välityksellä hyvin pakattuina. Tiedustelut: huuto@vantaanantikvariaatti.fi, 050 362 6620.

Kuvaus

Frederick Douglass : Amerikkalaisen orjan omaelämäkerta

 

Tämä teos on ainutlaatuinen dokumentti orjan elämästä ja samalla katsaus Yhdysvaltain historian pimeään puoleen. Amerikkalaisen orjan omaelämäkerta on afroamerikkalaisen kirjallisuuden kiistaton klassikko.

Frederic Douglass syntyi Marylandissa vuoden 1818 paikkeilla. Hänen äitinsä oli musta orja, isä taas valkoinen mies - mahdollisesti hänen isäntänsä. Poika erotettiin äidistään jo varhain ja hänet annettiin isoäitinsä kasvatettavaksi.

7-vuotiaana Douglass aloitti työt eversti Lloydin plantaasilla, missä hän joutui lukuisien julmuuksien todistajaksi. Pian hänet kuitenkin siirrettiin kaupunkiorjaksi Baltimoreen, missä elämä osoittautui helpommaksi.

Nuorukainen tuli elämänsä käännekohtaan, kun hän oppi monien vaikeuksien kautta salaa lukemaan. Orjien lukemaan opettaminen oli tuohon aikaan laitonta. Lukutaidon myötä Douglass tutustui orjuudenvastaiseen liikehdintään, kyseenalaisti oman asemansa elinikäisenä orjana ja ryhtyi suunnittelemaan pakoa pohjoiseen. Monien mutkien kautta hänen onnistui lopulta paeta tulevan vaimonsa, vapaan mustan naisen avustuksella New Yorkiin vuonna 1838. Vuonna 1841 Douglass ryhtyi aktiiviseksi orjuuden vastustajaksi ja kirjoitti omelämäkertansa.

Amerikkalaisen orjan omaelämäkerta kertoo Douglassin elämästä kronologisesti syntymästä vapautumiseen asti. Vaikka hänen kokemuksensa orjuudesta ovat julmia, hänen ihmiskuvansa on säilynyt humaanina. Näkökulman henkilökohtaisuudesta huolimatta hän osaa nivoa oman elämätarinansa aikansa yhteiskunnalliseen kontekstiin sekä valaista orjuuden aatteellisia ja lainsäädännöllisiä taustoja.

Painovuosi: 2006
Painos: 1
Sivumäärä: 183
Sidosasu: Sidottu kansipaperein
Kustantaja: Like

Toimitus: Posti

Varastopaikka: 380

Kun tilaat kirjojamme Huuto.netin kautta, saat Huuto.netiltä vastausviestin, joka sisältää maksuohjeet. Pyydämme maksamaan tilauksen viestissä olevien ohjeiden mukaan. Muistathan lisätä kohteen tiedoissa näkyvät postikulut! Postitamme kirjan heti, kun suorituksesi näkyy tilillämme.

Jos tilaat kerralla useampia kirjoja voit pyytää erillisen tilausvahvistuksen, jossa kerromme koko tilauksesi toimituskulut - tämän teemme vain erikseen pyydettäessä. Muutoin toimitaan edellisen ohjeen mukaan.

Yhteydenpito ja tiedustelut: vantaan.huuto@antikka.net / 050 362 6620.

YRITYS

Vantaan Antikvariaatti Oy on alan suurimpia toimijoita Suomessa. Varastossamme on yli 100.000 kirjaa. Kirjojamme on myynnissä Antikka.netissä ja Huuto.netissä. Osallistumme myös alan messuille.

Lisätietoja: Vantaan Antikvariaatti


Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

6 €
Sulkeutuu 59 vrk 8 h 32 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6 € Sulkeutuu 59 vrk 8 h 32 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.