Kuvaus

Savukeidas 2015 Kovakansi

1.painos

Uusi

Vuonna 1909 julkaisemallaan manifestilla Filippo Tommaso Marinetti pani alulle futurismin, esteettisen suuntauksen, joka ihannoi koneita ja mekaniikkaa, vauhtia ja liikettä, ravisteli perinteitä taide- ja ihmiskäsityksellään ja loi ennakkoluulottomasti uutta. Futurismi ilmeni useilla taiteen alueilla – kuvataiteissa, kirjallisuudessa, teatterissa, arkkitehtuurissa, musiikissa – myös keittiössä. Marinetti julkaisikin vuonna 1930 futuristisen keittiön manifestin.

Marinettin ja Fillìan (oik. Luigi Colombo) futuristisessa keittiössä syntyy omaperäistä ja uutta ravitsemisen taidetta. Maut, tuoksut, värit ja muodot, kosketusaistimukset ja äänet hämmentyvät ennalta näkemättömäksi poikkitaiteelliseksi kokemukseksi. Pastaa ei keittiössä suvaita. Se turvottaa, uuvuttaa, johtaa pessimismiin ja nostalgiseen toimettomuuteen.

Reseptit nostattavat toisinaan hymyn huulille alluusioineen ja metaforineen mutta ovat täysin toteuttamiskelpoisia, varsinkin jos niihin lisätään hyppysellinen luovuutta ja ripaus mielikuvitusta. Ne tarjoavat esimakua myös tämän päivän ruokakulttuurista eksotiikan tavoitteluineen ja sormisyötävineen. Futuristien käsitykset terveellisestä, nykyisten suositusten mukaisesta ravitsemuksesta osoittavat heidän olleen edellä aikaansa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

20 €
tai
Sulkeutuu 110 vrk 18 h 32 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

20 € Sulkeutuu 110 vrk 18 h 32 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.