Kuvaus

George Gamow: Herra Tompkins ihmemaassa

  • Karisto, 1962; Pehmeäkantinen kirja, 153 sivua, mustavalkoinen kuvitus
  • alkuteos: Mr Tompkins in Wonderland
  • Kannessa kulumaa, varsinkin reunoissa Selkämyksen reunaa tuettu arkistoteipillä. Kirjan sisällä joitakin taittuneita kulmia ja yhden sivun reunass pienenpieni reikä.
  • HINTA: 3 euroa + toimituskulut 4 euroa = 7 euroa
  • TEE NÄIN: Klikkaa Osta, niin saat huutonetiltä automaattisen viestin, jonka lopusta löydät myyjän sähköpostiosoitteen ja tilinumeron. Maksa kirja ja toimituskulut, niin myyjä lähettää kirjan kun maksu on tullut perille. Voit myös pyytää myyjältä laskun. (Jos ostat samalla useamman saman myyjän kirja, niin älä maksa yksittäisiä kirjoja ennen kuin koko paketin sisältö on selvä.)

George Gamov (1904–1968) oli ukrainalaissyntyinen fyysikko. Hän tutki monia fysiikan osa-alueita ja lähitieteitä: kvanttifysiikkaa, atomiytimen radioaktiivista hajoamista, tähtien syntyä ja DNA:n emäsjärjestystä.

Gamov syntyi Forbenissa nykyisen Ukrainan alueella, silloisella Venäjällä. Hän opiskeli Odessan ja Leningradin yliopistoissa. Perustutkinnon jälkeen hän siirtyi Göttingenin yliopistoon Saksaan, missä teki väitöskirjatutkimustaan kvanttiteorioista. Väiteltyään hän työskenteli Tanskassa Kööpenhaminan yliopiston teoreettisen fysiikan laitoksella, sekä jonkin aikaa Englannin Cambridgessa Ernest Rutherfordin kanssa.  Gamov loikkasi Neuvostoliitosta länteen Solvay-konferenssin yhteydessä 1933. Hän muutti Yhdysvaltoihin 1934.

Yleisön keskuudessa Gamow tuli tunnetuksi muun muassa fysiikkaa kansantajuistavista teoksistaan, joissa päähenkilönä seikkaili Herra Tompkins. Gamow kirjoitti lyhyitä Tompkins-tarinoita Discovery-lehteen. Tarinoita julkaistiin yhtenä kokonaisuutena ensi kerran vuonna 1940 teoksessa Herra Tompkins ihmemaassa.

Pohjattoman tiedonhaluisen pankkivirkailijan Herra Tompkinsin mielikuvitukselliset unet ja seikkailut ovat kuuluneet fysiikan populaarin kirjallisuuden rakastetuimpiin jo viidenkymmenen vuoden ajan. George Gamowin klassikko tarjoaa riemukkaita selityksiä modernin fysiikan keskeisistä käsitteistä.

hakusanat: fysiikka kemia luonnontieteet fantasia kvanttifysiikka atomi gravitaatio painovoima suhteellisuusteoria kaareva avaruus huumori

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 14 vrk 21 h 24 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3 € Sulkeutuu 14 vrk 21 h 24 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.