Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Georges Simenon: YLILÄÄKÄRI. Suomentanut Sulamit Hirvas. Päällys: Markku Bussman. 1982 Otava. 128-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.
 
Ylilääkäri (1982; L'ours en Peluche 1960). Professori Jean Chabotin varassa on paljon. Avenue Henri-Martinin koti, perheen mukava elämä, Tilleulsin arvostetun synnytys- ja naistentautisairaalan menestys, potilaiden henki ja terveys. Jean Chabot on huippunimi alallaan. Mutta sitten eräänä päivänä hän tajuaa, ettei mikään oikeastaan kosketakaan häntä. Hän on loputtoman väsynyt ja kyllästynyt. Hän pelkää kadottaneensa ammattitaitonsa lääkärinä. Ovatko myös muut huomanneet sen? Tyylikäs vaimo Christine, lapset Lise, Eliane ja David, sihteeri-rakastajatar Viviane – kaikki he tuntuvat hänestä vierailta ja yhdentekeviltä. Professori Jean Chabot alkaa taistelun väsymystään – ja itsenään vastaan. Yllättävin keinoin?

"Georges Simenonin romaani on jälleen vahva lukuelämys, ihmisen mielen ja käyttäytymisen mestarillinen kuvaus." (takakansi)

"Maigret-dekkarien luojana maailman maineeseen noussut, hiljattain edesmennyt Georges Simenon oli tuottelias ja lahjakas kirjoittaja. ( – – – ) Simenon oli tarkka ihmistuntija ja hänen perusotteensa oli vahvan psykologinen. Tämä näkyy selvästi hänen tuotannossaan, myös Maigret-sarjan ulkopuolisissa teoksissa, joihin kirja Ylilääkäri kuuluu. ( – – – ) Simenon on paitsi psykologisen otteen taituri, myös dialogin mestari. Niin Ylilääkärissä kuin Maigreteissa pitkät vuoropuhelut ovat viihdyttäviä, sujuvia ja kirjallisesti laadukkaita." - Ville Niittynen

 

2. Georges Simenon: SAIRAALAN KELLOT. Suomentanut Irmeli Sallamo. 1975 Suuri Suomalainen Kirjakerho. 269-sivuinen sidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.
 
Sairaalan kellot (1969; Les anneaux de Bicêtre 1963) on kuvaus vaikutusvaltaisesta sanomalehtimiehestä, joka yllättäen halvaantuu toispuoleisesti. Kirjan alkusanoissa Georges Simenon korostaa, että yhteydet olemassaoleviin henkilöihin ja tapahtumiin ovat satunnaisia. Suuren pariisilaisen sanomalehden toimitusjohtaja René Maugras lounastaa hienossa ravintolassa hyvässä yhteiskunnallisessa asemassa olevien tuttaviensa seurassa. Lounaan lomassa hän käy ohjeistamassa puhelimitse lehtensä päätoimittajaa ja piipahtaa saman tien tarpeillaan. Hän saa halvauskohtauksen ravintolan miestenhuoneessa, pisuaarin edustalla. Viimeinen asia, jonka hän tapahtumasta muistaa, on epätoivo siitä miten saisi napitettua housunsa. Maugras tulee tajuihinsa seuraavana päivänä. Hän kuulee kellojen soiton jostakin ulkoa…

 

Georges Simenon (1903 Liege – 1989 Lausanne) oli belgialainen kirjailija, joka kirjoitti ranskaksi. Hän toimi nuorena kotikaupungissaan Liegessä toimittajana. Muutettuaan Pariisiin 1922 hän alkoi kirjoittaa eri salanimillä kertomuksia painottuen aluksi kauhukirjallisuuteen. Toisen maailmansodan jälkeen hän alkoi matkustella laajalti eri maissa ja muutti ensin Yhdysvaltoihin ja myöhemmin Sveitsiin, jossa kuoli. Georges Simenonin ensimmäisen varsinaisen romaanin, Pietr-le-Letton (1931), päähenkilö oli komisario Jules Maigret. Maigret -teoksia Simenon  julkaisi vuoteen 1972 mennessä 84, joista 80 Simenonin nimella ja neljä Christian Brullsin nimellä; ne on lähes kaikki suomennettu. Maigret-kirjojen lisäksi Simenon julkaisi toistasataa psykologista romaania. Hän julkaisi omalla nimellään noin 220 teosta ja salanimillä (mm. Christian Brulls, Jean du Petty, Georges Sim) satoja novelleja, monet ei-jännityskirjallisuutta – yhteensä yli 400 romaania tai novellia. Teoksia on käännetty 55 kielelle ja myyty kansainvälisesti yli 1,4 miljardia kappaletta.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 108 vrk 17 h 23 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 108 vrk 17 h 23 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.