Kuvaus

Aito rautameteoriitti
Kokonaisuudessaan pinnoittunut teräväkulmainen rauta. Täysin avaruudessa kehittynyt, niin kuin löytyneessä ulkoasussa. Kappaletta ei ole kaiverrettu, ei hiottu, ei säröytetty, eikä myöskään epähalutusti puhdistettu.

Meteoriiteille annetaan yleensä nimi löytöpaikan mukaisesti. Ne ovat peräisin Marsin ja Jupiterin väliseltä asteroidivyöhykkeeltä, ja sieltä ne ovat kulkeutuneet maan vetovoiman piiriin sekä täten pudonneet maan pinnalle. Ensimmäinen länsimaalainen henkilö joka löysi tätä meteoriittia oli Englantilainen armeijan kapteeni, tutkimusmatkailija Sir James E. Alexander, vuonna 1836. Kalahari-aavikon paikalliset asukkaat Nama heimon jäsenet, olivat tunteneet sen jo ennen edellä mainittua aikaa. He valmistivat siitä työkaluja ja aseita.

Diplomigemmologin kirjoittama aitoustodistus värivalokuvalla varustettuna sisältyy tämän kaupan hintaan.

Paino karaateissa: 305.70 kuuluen suosittuun arvokkaaseen kokoluokkaan.
Mitat mm: pituus 47.0, leveys 30.5, korkeus 21.0
Kooltaan raudan voi kuvitella juuri mahtuvan vanhaan tulitikkurasiaan, mutta on kuitenkin rasiaa paksumpi.
Pinnan väri: rustiikin alkuperä on peräisin ilmakehään osuessaan muodostuneesta palaneesta ulkokuoresta yhdistettynä aavikon patinaan. Kaikista halutuin näyttävin ruskea beige.
Koostumus: pääosin rautaa, myös nikkeliä, ym.
Kunto: erittäin hyvä. Kiinteä kappale, ei lainkaan kulumisen eikä rikastuksen jälkeisiä -merkkejä havaittavissa.
Stabiilisuus: tämä rauta on todella stabiili laadultaan, lisäksi se peittyy kokonaisuudessaan suojaavalla luonnollisella pintakerroksella.
Asu: kolmiulotteiselta kurvikkaalta malliltaan paras puhdistamaton kappale joka minulla on ollut. Tämä on viimeinen jäännöskuorella peittyvä, jäljellä aikaisemmin edullisesti hankitusta erästä.
Muoto: nk. veistosmainen.
Muuta: Gibeonia arvostetaan erityisesti sen stabiilisuudestaan, kauniista ulkomuodosta, neitseellisestä pinnasta, ja sisäisestä korkealuokkaisesta Widmannstätten kuviosta.
Käsittelymenetelmät: käsittelemätön.
Löytöpaikka: Kalahari aavikko, Namibia (maailman vanhin aavikko).
Löytöpaikka muuta: näinä päivinä rikastamisen ynnä viennin kielto Namibiasta on tehnyt tästä vaikeasti hankittavan. Lisäksi mainittakoon että ainoastaan 7% taivaalta tippuneista meteoriiteista ovat rautaa, näin jo löydösalueet ovat epätavallisia, ja Gibeon tyypiltään on harvinainen.
Provenienssi: periytyneestä ehtyneestä saksalaisesta varastosta!
http://www.cvs.fi/meteoriitti.htm

 

Kuvauksessa oleva näyte/näytteet on myytävänä sellaisenaan
Myytävää erää on kaupan ainoastaan yksi kappale. Yksilölliset digitaalikuvat on otettu varsinaisesta kohteesta joka on myynnissä ja joka toimitetaan asiakkaalle.


Painot
Karaatti (ct)
1 ct = 0,2 grammaa
1000 g = 1 kg


Väri
Jalokivien väri voi olla määritetty mahdollisimman huolellisesti ottaen huomioon perusvärin, värisävyn ja värin kylläisyyden.

Perusväri:  jalokiven pääasiallinen väri.
Sävy:  perusvärin vaaleus tai tummuus. Lisäen mustaa väriä = tummempi sävy.
Kylläisyys:  perusvärin voimakkuus tai intensiteetti.

Ellei muuten mainita väri on luokiteltu tässä listauksessa käyttäen päivänvalon ja hehkulampunvalon yhdistelmää.


Puhtausluokitus koskien värillisiä jalokiviä
Termillä "värilliset jalokivet" tarkoitetaan kaikkia jalokiviä lukuunottamatta timanttia. Termi viittaa myös jalokiviin joissa ei ole perusväriä, ja orgaanisiin korumateriaaleihin. Koska puhtausluokitus värikiville on useimmiten vähemmän tärkeää kun niiden perusvärin laatu (toisin kun timantinluokituksessa), on puhtausluokitus huomattavasti väljempi värikiviä luokiteltaessa.

Käytetty asteikko alla:
täydellisestä – hyvinkin sulkeumaiseen
 
FL  (täysin puhdas sulkeumista ja täydellinen hionta)
IF  (puhdas sulkeumista)
VVS1  (lähes puhdas sulkeumista)
VVS2  (lähes puhdas – vähäisiä sulkeumia)
VS1  (vähäisiä sulkeumia – joskus silmin havaittavia sulkeumia)
VS2  (vähäisiä sulkeumia – silmin havaittavia sulkeumia)
SI1  (silmin havaittavia sulkeumia)
SI2  (enemmän silmin havaittavia sulkeumia)
SI3  (silmin havaittavia sulkeumia - sulkeumainen)
I2  (sulkeumainen)
I3  (hyvin sulkeumainen)

On myös tärkeää ottaa huomioon että hyväksytyt puhtausasteet vaihtelevat eri jalokivien välillä. Esimerkiksi smaragdi on erittäin harvoin täysin puhdas ja se voidaan täten helpommin nostaa korkeampaan puhtausluokkaan kun esimerkiksi vihreä turmaliini jota tavataan usein täysin puhtaana. Esimerkkeinä käytetyt smaragdi ja turmaliini eroavat myös skaalan toisessa päässä siinä että markkinat ovat hyväksyneet smaragdin olevan jopa hyvinkin sulkeumainen, ja vastaavanlaisen määrän sulkeumia sisältävä turmaliini ei taas edes yllä jalokiville asetetulle asteikolle. Toinen esimerkki on rubiini joka esiintyy monesti myös hyvin sulkeumaisena, näin se voidaan luokitella markkinoiden hyväksymillä menetelmällä kuuluvan jalokiviluokkaan.


Laboratoriotutkimus
Ellei erikseen mainita on tunnistus ja luokittelu suoritettu normaalissa gemmologisessa laboratoriossa.
Tavalliseen varustukseen kuuluvat mm. seuraavat laitteet:
päivänvalo- (noin 5500-6500 Kelvin), hehkulampunvalo- (15W 40W) ja halogeenivalo, pohjoinen päivänvalo (ei suora), kuituvalaisin, UV-valaisimet, 10-14-20-30x suurentavat luupit, gemmologinen stereozoom biokulaarinen mikroskooppi, tavallinen SKH-tyyppinen refraktometri –ledivalolla -natriumvalolla, diffraktiohila- ja prismaspektroskooppi, polariskooppi, karaattivaaka (Tanita model 1230) käytetty myös hydrostaattiseen punnitukseen, American Weigh CH-2000 vaaka, Leveridge –tyyppinen mittauslaite, GIA:n timantinluokitteluun tarkoitettu mittaviivoitin, raskaat nesteet, Rubin & Son CZ-Master kivisarja 1ct E F G H I J K, Presidium Multitester, dikroskoopit, Chelsea-värisuodatin, Terra-P Dosimeter-Radiometer, ym.


Käsittelymenetelmistä
Menetelmät monesti lisäävät monesti jalokivien arvoa, kauneutta ja joissain tapauksissa kestävyyttä. Kiven väri ja puhtaus voivat olla paremmat kun käsittelemättömässä kivessä, ja täten tehden siitä visuaalisesti puoleensavetävämpiä. Tähti- ja kissansilmäilmiö voidaan joissain tapauksissa tarvittaessa tuottaa tai poistaa. Menetelmät tekevät mahdolliseksi sen että kuluttajille on tarjolla suurempi valikoima tuotteita. Edellämainitut ovat markkina-arvoiltaan myös helpommin saavutettavissa.

Pääasiassa käsitellyt jalokivet voidaan jakaa kahteen eri luokkaan:

Markkinoiden hyväksymillä menetelmillä käsiteltyihin kiviin;
esim. tavallisella tai perinteisellä tavalla lämpökäsitelty rubiini ja safiiri, smaragdi jonka säröjä on täytetty värittömällä öljyllä, jne.
- tai -
Markkinoiden ei hyväksymillä menetelmillä käsiteltyihin kiviin;
esim. diffuusiokäsitelty ja/tai lasitäytetty rubiini ja safiiri, pinnoitetut kivet, jne.
 
Kaikissa myytävissä tuotteissa on tarkka ilmoitus siitä että onko kivi aito luonnossa syntynyt jalokivi. Silloin kun myynnissä on synteettisiä tai jäljitelmiä - gemmologisia tutkimuskokoelmakiviä niin asiasta ilmoitetaan selkeästi. Jalokivien ollessa täysin luonnollisessa tilassa (luonnossa syntynyt väri, optinen ilmiö, jne.) ilmoitetaan että kivi on ”käsittelemätön”. Tarkoitus on olla myymättä rubiineja, safiireja, ym. värikiviä jotka ovat diffuusio-käsiteltyjä, lasitäytteisiä, tms.; kuitenkin jos joskus myynnissä on sellaisia yritetään myös ehdottomasti ilmoittaa asiasta selkeästi. Joissain tapauksissa myytävän tuotteen hinta on niin edullinen ja provisio niin pieni, ettei ole ollut kannattavaa (resursseja) tehdä erillisiä testejä ja tällöin on ilmoitettu ”mahdollisten käsittelymenetelmien paljastamiseksi ei ole tehty tutkimusta”.

 
 
Kaupan päädyttyä pyydän kohteliaimmin antamaan positiivisen palautteen kaupankäynnistä Kiitos! Jos jostain syystä olette harkinneet jättää neutraalin tai negatiivisen palautteen, esim. jos posti on rikkonut tuotteita (hyvin harvinaista) niin pyydän Teitä ottamaan minuun ensin yhteyttä jotta voimme sopia asiasta sopusoinnussa.
 
Vastaan sähköposteihin ja erityistoiveisiin useimmiten saman päivän aikana!
Casimir von Schantz F.G.A. D.G.A.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

198 €
tai
Sulkeutuu 115 vrk 3 h 27 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

198 € Sulkeutuu 115 vrk 3 h 27 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.