Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Kirsti Jaantila: LOISTAVA ELLA. 1971 WSOY (ensimmäinen painos) . Sidottu kirja, jossa on 176 tekstisivua ja 32-sivuinen valokuvaliite. Kirja on ehjä ja siisti. Kansipaperin etukansi liimattu kirjan alkuun.

Loistava Ella (1971) kertoo näyttelijä Ella Erosen tarinan. Teatterimme viimeinen myrskylintu, Die Ella, Rakkauden papitar, Ella Suuri... Valkeita salonkeja, säihkyviä kristallikruunuja, ja kainen keskipisteessä plyymeihin kietoutunut traaginen hahmo. Mutta mitä on myytin takana? Ellan tarinalla on monta ilmettä. Ja monta kertojaa, jotka kaikki tuntevat Ellan läheltä: hänen poikansa, ystävänsä, työtoverinsa. Selkeänä kuuluu myös Ellan oma ääni, hänen rohkeat mielipiteensä, hänen kipakat vastauksensa juorutanttien haasteisiin. On virkistävää että Pohjolan harmaata maisemaa koristamassa on näin eksoottinen väriläiskä – loistava Ella!

Ella Eronen (1900 Helsinki – 1987 Helsinki) oli näyttelijä ja lausuntataiteilija. Hänet tunnettiin "diivana" ja ”Suomen äänenä”. Näyttämöllä Eronen debytoi kuusivuotiaana Svenska Teaternissa esittäen kiharatukkaista poikaa August Strindbergin näytelmässä Kronbruden. Saman teatterin tanssiryhmään hän liittyi teini-iässä. Hän teki yli puolen vuosisadan pituisen uran teatterissa, pisimpään hän työskenteli Suomen Kansallisteatterissa, vuodet 1939–1950 ja 1955–1965. Lisäksi hän piti omia tanssi- ja runoiltojaan. Eronen oli näyttämöiden tragedienne; hänen roolihahmonsa olivat usein femme fataleja, kohtalokkaita ja vahvoja naisia. Eronen profiloitui ensisijaisesti teatterinäyttelijäksi, elokuvarooleja hän teki vain viisi. Julkisuudessa hänestä muotoutui kuva häikäisevän kauniina naisena, joka eli luoksepääsemättömänä ja varjeli tarkoin yksityiselämäänsä. 

Kirsti Jaantila (1923 Lappeenranta – 1985) oli toimittaja, kirjailija ja kääntäjä. Hän toimi mm. Elokuva-Aitta -lehden päätoimittajana. Hänen näyttelijä Ella Erosesta kertova kirjansa Loistava Ella ilmestyi 1971. Teoksen Aino Kassinen kertoo (1972) toimittajana hän käytti nimimerkkiä Kaarina Laine. Muita Kirsti Jaantilan toimittamia teoksia: Tähtiä ja sydämiä (1962), Tähtiä ja sydämiä iskelmän maailmassa (1962), Tähtiä ja sydämiä television ja elokuvan maailmassa (1964), Uusia kasvoja elokuvan, television ja elokuvan maailmassa (1965), Suosikkeja lähikuvassa (1966), Tähtiä ja sydämiä 6, Suosikkeja lähikuvassa : Elokuvan uusi sukupolvi (1967), Nuorten pukeutumisopas (1970), Espoo soi - Sounds of Tapiola : Tapiolan yhteiskoulun kuoro, kamariorkesteri & Big Band (1972) ja Suomen presidentit : Kuurojen liitto r.y:n 75-vuotisjuhlajulkaisu (1980).

 

2. Glory Leppänen: TULESTA TUHKAKSI: EMMY ACHTÉ JA HÄNEN MAAILMANSA. 1962 Otava (3. painos). Sidottu kirja, jossa 341 tekstisivua ja 10 liitekuvaa, kansipaperista pieneltä alalta pintaa irti, itse kirja ehjä ja siisti, kannen ja esilehden väliselle tyhjälle lehdelle kirjoitettu ’Rakkaalla M:lle Jouluna v. 1962 T.’, ei muita merkintöjä.

Tulesta tuhkaksi: Emmy Achté ja hänen maailmansa (1962) -muistelma- ja elämäkertateoksen keskushenkilö on Glory Leppäsen isoäiti, laulajatar Emmy Achté. Teos on samalla mitä mielenkiintoisin kuvaus Suomen musiikkielämän vaiheista lähes vuosisadan ajalta: kansallishengen innoittamista yrityksistä, voitoista ja saavutuksista sekä pettymyksistä. Myös Emmy Achté joutui kokemaan taiteilijakohtalon ”tähtikeinun” heilahdukset: toivorikkaat työvuodet, häikäisevät voitot nuorena laulajattarena, rakkauden ja avioliiton onnelliset alkuvuodet, taiteilijauran tielle kasautuvat esteen, köyhyyden, vihdoin tyttären, Aino Achtén loistavan uran suoman hyvityksen. Näin lukija saa aste asteelta seurata hänen vaiheitaan, kunnes myrskyt ovat tyyntyneet ja uljas vanha rouva jatkaa miehensä elämäntyötä Helsingin lukkari- ja urkurikoulun opettajana. Glory Leppäsellä on ollut käytettävissään runsaasti alkuperäistä lähdeaineistoa: isovanhempiensa ja vanhempiensa ym. kirjeenvaihtoa sekä luonnollisesti myös omakohtaisia muistoja. Taustan ja aikakauden yksityisten piirteiden elävöittäminen todistaa laajaa perehtymistä maamme kulttuurihistoriaan. Ihailtavaa on myös se objektiivisuus, jota kirjoittaja osoittaa kuvatessaan lähisukulaisiaan: lukija saa vaikutelman että sivuilta nousevat esiin todella elävät ihmiset pyrkimyksineen ja heikkouksineen – juuri siksi niin mieltäkiehtovina.

Emmy Achté (o.s. Strömer; 1850 Oulu – 1924 Helsinki) oli oopperalaulaja ja laulunopettaja. Hän tuli Suomalaisen oopperan primadonnaksi 1873, ja johti vuonna 1892 omaa oopperayritystään Kotimainen Ooppera, jossa hän ohjasi itse kaikki oopperaesitykset ja myös lauloi niiden naispääosat. Hän toimi miehensä Lorenz Achtén perustaman lukkari- ja urkurikoulun laulunopettajana vuodesta 1883 ja miehensä kuoltua koko koulun johtajana vuoteen 1922 asti. Laulajattaret Aino Achté (1876 – 1944) ja Irma Tervani (1887 – 1936) ja olivat Emmy ja Lorenz Achtén tyttäriä.

Glory Leppänen (o.s. Renvall; 1901 Pariisi, Ranska – 1979 Helsinki) oli näyttelijä, teatteriohjaaja, elokuvaohjaaja ja kirjailija. Hän oli senaattori Heikki Renvallin (1872 – 1955) ja taiteilija Aino Acktén (1876 – 1944) tytär. Glory Leppänen on julkaissut isoäitinsä, äitinsä ja omaa elämäänsä tarkastelevat teokset Tulesta tuhkaksi: Emmy Achté ja hänen maailmansa (1962), Arkkipiispan perhe ja Aino Ackté (1966) ja Elämäni teatteria (1971) sekä jännitysromaanit Punainen Fiat BA 777 (1963), Kärpät saalistavat (1964), Eski on kuollut (1966) ja Pääosassa kuolema (1967).
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

4 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 20.2.2018 19:05

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.