Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Ola Tungesvik: JOS VAIN SAAN OLLA ONNELLINEN: TOSI KERTOMUS RAKKAUDESTA. 1997 WSOY. 188-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ehjä kansipaperi.

Jos vain saan olla onnellinen: Tosi kertomus rakkaudesta (1999; Om jeg får være lykkelig: En sann beretning om kjærlighet 1997) on kirja Seija Mattssonista ja norjalaisesta Ola Tungesvikista. Seija Mattssonista tuli kuuluisa vuonna 1965, kun hänen miehensä Gunnar Mattsson julkaisi menestysromaaninsa Prinsessa, joka kertoo Seijan kamppailusta imusolmukesyöpää vastaan ja hänen ihmeellisestä paranemisestaan taudista. Kirjan ilmestymisen aikoihin narvikilainen äidinkielen opettaja Ola Tungesvik näki televisiosta Seijan ja Gunnarin haastattelun. Kun Seijalta kysyttiin, pelkäsikö hän syövän puhkevan uudelleen, hän vastasi: ”Jos vain saan olla onnellinen, uskon että saan myös elää. Ujon Seijan ääni ja kauniit silmät koskettivat Ola Tungesvikia syvästi ja ”Prinsessa” jäi unelmana hänen mieleensä. Elokuussa 1991 Ola saapui Suomeen ja löysi Seijan Tilkasta, jossa tämä työskenteli sairaanhoitajana. Jo kaksi päivää myöhemmin Ola kirjoitti Seijalle romanttisen rakkauskirjeen. Siitä alkoi Olan ja Seijan haikeankaunis tarina, seitsemän onnen vuotta, jotka he ehtivät viettää yhdessä ennen Seijan äkillistä kuolemaa joulukuussa 1997.

Ola Tungesvik (s. 1937 Trondheim) on tuttu kirjoittajanimi norjalaisille. Hän on kirjoittanut mm. elokuva- ja kirjallisuus-kritiikkiä, artikkeleita ja reportaaseja Norjan päälehtiin. Varsinaiselta ammatiltaan hän on opettaja mutta on työskennellyt muutaman vuoden myös merimiehenä.

 

2. Gunnar Mattsson: PRINSESSA & PRINSSI. 1969 Suuri Suomalainen Kirjakerho. 221-sivuinen sidottu kirja, kansipaperi takana olevaa pientä repeämää lukuun ottamatta ehjä (päällys: Kurt Bengtsson), itse kirja täysin ehjä ja siisti, kannen ja esilehden välisellä värillisellä lehdellä alkuperäisen omistajan nimi ja päiväys ”16.4.69”, ei muita merkintöjä. Gunnar Mattssonin kaksi tunnetuinta teosta yksissä kansissa.

Prinsessa (1965; Prinsessan 1965) on koko maailman huomion saavuttanut vakava, rehellinen raportti sairaudesta ja suurenmoisesta taistelusta elämän puolesta rakkauden avulla. Kirjan Gunnar Mattsson on 26-vuotias itsevarma lehtimies ja kirjailija, nuori ja hyvää vauhtia tulossa kuuluisaksi. Hän haluaa kirjoittaa kirjoja ja etsiä itselleen sievän tytön, joka pitää saduista, saunasta, vanhoista esineistä ja ennen kaikkea Gunnar Mattsonista. Hän tutustuu syöpää sairastavaan sairaanhoitajattareen – ja rakastuu. Kukaan kirjan henkilöistä ei ole mielikuvituksen tuotetta, vaan kaikki yhtäläisyydet todellisten henkilöiden kanssa ovat tahallisia.

"Olen usein halunnut yrittää kuvata suomalaista sisua, joka ilmenee niin monin tavoin. Tämä on minun ensimmäinen kunnollinen yritykseni. Tämä on samalla reportaasi suomalaistytöstä. Hän itse tahtoi minun kertovan mitä hänelle on tapahtunut. Hän sanoi, että se auttaisi monia sairaita, ja hän tietää mistä puhuu."

Suomenruotsalaisen Gunnar Mattssonin omaelämäkerrallinen teos Prinsessa on rakkaustarina, sairauskertomus, aikalaiskuvaus 1960-luvun kirjailijaelämästä sekä Kalliosta. Aikansa hittikirja käännettiin kolmellekymmenelle kielelle. Sen kirjoittaja oli naistenlehtien vakiohaastateltava, mies joka omien sanojensa mukaan sai kosiokirjeitä sadoilta naisilta, ei kieltäytynyt alkoholista ja osasi nauttia suosiostaan. Prinsessassa kirjailija kuvaa avioliittoon yltävää rakastumistaan naiseen, prinsessaan, joka sairastaa laajalle levinnyttä hodgkinin tautia. Hullaantuminen on vahvaa ja prinsessa oksentelevainen, mutta kaikkia ennusteita uhmaten pariskunta alkaa odottaa lasta. (Katja Jalkanen, Lumiomena-blogi)


Prinssi (1966; Prinsen 1966) on aurinkoinen ja onnellinen kertomus sairauden voittaneesta uudesta elämästä, kertomus lapsesta ja isyydestä, perheestä ja rakkaudesta. Kukaan kirjan henkilöistä ei ole mielikuvituksen tuotetta, vaan kaikki yhtäläisyydet todellisten henkilöiden kanssa ovat tahallisia.

Aitoa huumoria, aitoa myötätuntoa, aitoa rakkautta.” HBL


Gunnar Mattsson (1937 Helsinki – 1989 Helsinki) oli suomenruotsalainen sanomalehtimies ja kirjailija. Hänen romaaninsa ovat vahvasti omaelämäkerrallisia. Esikoisteos Lapitip ilmestyi ruotsiksi ja suomeksi 1964. Tunnetuksi Mattsson tuli toisella romaanillaan Prinsessa (Prinsessan 1965), jossa hän kertoo perheensä kokemuksista vaikeaan sairauteen sopeutumisessa. Teos käännettiin 30 kielelle, ja hän sai siitä Kiitos kirjasta –mitalin. Seuraavana vuonna ilmestynyt Prinssi (Prinsen 1966) kertoo kolmesta ihmisestä: kirjailijasta itsestään, hänen pojastaan - lapsen ensimmäisestä elinvuodesta - sekä pojan äidistä, kirjailijan vaimosta.

 

Ola Tungesvik: JOS VAIN SAAN OLLA ONNELLINEN: TOSI KERTOMUS RAKKAUDESTA (1999) kertoo samasta Prinsessasta...

... kuin Gunnar Mattssonin Prinsessa (1965; Prinsessan 1965) ja Prinssi (1966; Prinsen 1966)

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

5 €
tai
Sulkeutuu 73 vrk 1 h 44 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 73 vrk 1 h 44 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.